Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

Terapija

Početna > Terapija

Terapiju u Body & Mind centru čini dijagnostika u kineziterapiji, edukacija klijenata, kineziterapija (terapija pokretom), primjena manualne terapije te drugih suvremenih i komplementarnih tehnologija. Svi modaliteti rada zajednički se povezuju te usmjeravaju ka pronalasku i sanaciji uzroka, pristupajući osobi u terapiji integracijski. Takav pristup gleda tijelo i um u povezanosti a tijelo kao cijelinu. Ujedno takav način ne sanira samo simptome već ulazi u osviještavanje i reedukaciju kretanja te sa njima povezanih misli. Kroz svjesnost o disanju, držanju i kretanju u terapiji i svakodnevnim aktivnostima prevenira se nastanak novih ozljeda ili boli.

Terapija u Body & Mind-u pokriva različite oblike disfunkcija kojima je uzrok loše držanje (postura), koštano-mišićnie ozljede, bolna stanja i bolesti. Trenutno stanje disfunkcije potvrđuje se na uvodnom satu terapije koji pokriva konzultacije i dijagnostiku. Edukacija klijenta o korektnom mehanizmu daha i kretanjima vezanim za svakodnevne aktivnosti, počinje već od prvog susreta, što je svojevrsni sigurnosni korektiv, a uvod je u daljnje korigiranje neadekvatnih motoričkih obrazaca.

Terapijski su programi u našem su centru indvidualizirani te su temeljeni na ulaznoj anamnezi i dijagnostici. Kako u dijagnostici, tako u terapiji, koristimo više različitih metoda, ovisno o individualnim potrebama i motoričkom statusu klijenta. Neke od osnovnih metoda rada u kineziterapiji u Body & Mind centru su: terapeutski STOTT PILATES®, Dynamic Neuromuscular Stabilization metoda (DNS), NeuroKinetic Therapy metoda (NKT), Fascial Therapy, Immaculate Dissection metoda (ID), Amino Neuro Frequency Therapy metoda (ANF), Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (IASTM) itd.

Motoričko učenje i opismenjavanje najvažniji su aspekti rada u Body & Mind centru a koji su od neizmjerne važnosti u terapiji. Našim smo inteligentnim i edukativanim pristupom terapiji i treningu, usmjereni na dugotrajne benefite i zdravlje klijenta. Čišćenjem i oplemenjivanjem motoričkog programa CNS-a, klijent u terapiji se osamostaljuje, stiče slobodu kretanja bez boli i postaje klijent u rekreaciji, koji shvaća važnost tjelovježbe u očuvanju zdrave pokretljivosti.

zajedno

Terapija u Body & Mind-u može biti program pripreme za operaciju (preoperativna terapija), postoperativna terapija ili trajno modificirani program zbog odredjene bolesti ili stanja (npr. artritis, osteoporoza, skolioza, križobolja itd.).

 

Neke od specifičnih naših kineziterapijskih programa  čine sanacija sportskih ozljeda, postnatal programi (dijastaza recti, epizitomija, carski rez itd.) te korektivni programi lošeg držanja (lordoza, kifoza, spuštena stopala itd.).

S obzirom da je Body & Mind centar mjesto za kondicijsku pripremu i terapiju, naš je pristup sportskim ozljedama sveobuhvatan i visoko funkcionalan. Takav program uključuje smanjenje mišićnog disbalansa, korekciju globalnih motoričkih obrazaca, sanaciju uzroka ozljede ali i čišćenje specifične sportske tehnike u službi prevencije i poboljšanja performansi. Na poseban način povezujemo terapiju sa kondicijskom pripremom, što rezultira dugotrajnim pozitivnim rezultatima za zdravlje ali i sportsku izvedbu sportaša. Upravo u tom spoju i interdisciplinarnom pristupu, temeljenom na sustavnoj analizi vidimo našu posebnost u radu sa sportskim ozljedama.

U provedbi svakog zamišljenog terapijskog programa često suradjujemo sa liječnicima, fizioterapeutima i drugim stručnjacima koji u opusu svoga rada imaju i neke druge metode, a za koje procijenimo da bi bile od velike koristi za našeg klijenta u terapiji. Naša je ideja da cijelovitim pristupom problemu osiguramo klijentu kvalitetniji život, život bez boli.

Stoga ako želite suvremen i inteligentan pristup terapiji, obratite se s povjerenjem!

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.

Želiš li suputnika na putu prema zdravom tijelu i umu?

Na pravom si mjestu. Saznaj među prvima novosti Body & Mind Health Performance Centra za zdravo tijelo i zdrav um.

Jesi li sportaš ili rekreativac?