Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

Kondicijska priprema djece i mladih

Početna > Sport > Kondicijska priprema djece i mladih
structure-sport-play-training-soccer-movement-1336779-pxhere.com

Kondicijska priprema djece i mladih sportaša područje je kondicijske pripreme koje ima svoje posebnosti, ograničenja, učinke ali i opasnosti. Dobro uravnotežen kondicijski trening, optimalnog ukupnog opterećenja, povezan je sa dobi djeteta sportaša te potiče njegov optimalan rast i razvoj. Kondicijska priprema djece i mladih mora biti višestrana te usmjerena na tjelesni i motorički razvoj bez rizika. Posebna pozornost u radu sa djecom sportašima, daje se na pravilno držanje, poboljšanje mobilnosti i stabilnosti cijelog tijela, poboljšanje ravnoteže i propriocepcije, kvalitetu osnovne lokomocije i temeljnih kretnji, kvaliteti izvođenja različitih motoričkih zadataka te mišićno-skeletni razvoj.

 

S obzirom na svoj višestrani karakter, kondicijska priprema djece i mladih u sportu mora biti usmjerena na harmoničan razvoj određenih funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, sukladno senzitivnim fazama, a bez naglašavanja specifičnih zahtjeva sporta. Kondicijski trening djece i mladih ima za cilj dići opću razinu njihove pripremljenosti, što je preduvjet za kasniji razvoj bazičnih i specifičnih sposobnosti u nekom sportu. Takav se trening mora uskladiti sa značajkama biološke i kronološke dobi djece kako bi bio bez rizika. Upravo zbog toga, rad sa djecom sportašima treba biti pomno programiran i vođen od strane stručnih trenera sa visokom razinom socijalnih vještina.

 

Mi vjerujemo da se sa visoko kvalitetnim i edukativnim treninzima u mladosti, koji uče predanosti i angažmanu, stvaraju prave atlete u budućnosti. Stoga, ako želite pružiti svome djetetu prave temelje i pomoći mu da ostvari svoje potencijale, dovedite ga u Body & Mind Sport Performance Center.

Povezane podstranice iz kategorije

Treninzi "na daljinu"

DISTANCE PROGRESSIVE® naša jedinstvena usluga treniranja “na daljinu”, namijenjena svim vrhunskim sportašima i sportskim udruženjima/klubovima...

Sportska dijagnostika

Dijagnostika je temelj planiranja i programiranja svakog treninga i samo uz pomoć nje možemo saznati razinu sposobnosti kod sportaša...

Pilates u kondicijskoj pripremi

Pilates metoda, izvorno zvana kontrologijom, predstavlja inteligentan sustav vježbi koji je danas sastavni dio mnogih rekreacijskih i rehabilitacijskih programa...

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.

Želiš li suputnika na putu prema zdravom tijelu i umu?

Na pravom si mjestu. Saznaj među prvima novosti Body & Mind Health Performance Centra za zdravo tijelo i zdrav um.

Jesi li sportaš ili rekreativac?