SPORT

Suvremena kondicijska priprema čini sportaše gladijatore sportskih terena.

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN

U današnje vrijeme kada su zahtjevi vrhunskog natjecateljskog sporta sve veći i kada se od sportaša traži da budu gladijatori sportskog terena, kondicijska priprema zauzima važno mjesto u njihovoj cjelovitoj pripremljenosti i očuvanju zdravlja.

Kondicijska priprema (KPS) predstavlja skup trenažnih postupaka za razvoj i održavanje sportaševih funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, morfoloških karakteristika te pozitivnog zdravstvenog statusa.

Suvremena kondicijska priprema u Body & Mind-u uključuje niz metodologija i tehnologija dijagnostike i treninga, sa ciljem optimizacije sportskih performansi, očuvanja i unapređenja zdravlja sportaša te povećanje njihovog motoričkog znanja, edukacije i kompetentnosti.

Kondicijska priprema sportaša u Body & Mind-u provodi se po suvremenom sustavu treninga i dijagnostike – PROGRESSIVE®, namijenjenog radu sa sportašima svih dobnih skupina te timskih i individualnih sportova.

KONDICIJSKA PRIPREMA


U današnje vrijeme kada su zahtjevi vrhunskog natjecateljskog sporta sve veći i kada se od sportaša traži da budu gladijatori sportskog terena, kondicijska priprema zauzima važno mjesto u njihovoj cjelovitoj pripremljenosti.

SAZNAJ VIŠE

KONDICIJSKA PRIPREMA DJECE I MLADIH


PROGRESSIVE® sustav kondicijske pripreme koristi najsuvremenije tehnologije treninga i dijagnostike, kako bi odgovorio zahtjevima suvremenog sporta. U cilju postizanja vrhunskih rezultata naših sportaša, naš sustav kondicijske pripreme PROGRESSIVE® je individualiziran, temeljen na sportskoj dijagnostici te usko povezan sa sportskom specijalizacijom.

SAZNAJ VIŠE

PREVENCIJA I TERAPIJA OZLJEDA


Prevencija ozljeda je sve važniji segment kondicijske pripreme koji u novije doba traži posebnu edukaciju i specijalizaciju kondicijskih trenera. O kvalitetno programiranim i provedenim programima prevencije ovisi dužina karijere sportaša, njegovo zdravlje za vrijeme trajanja karijere i nakon nje, kvaliteta izvedbe i mogućnost ostvarenja svih sportskih potencijala.

SAZNAJ VIŠE

TRENING „NA DALJINU“


DISTANCE PROGRESSIVE® naša jedinstvena usluga treniranja “na daljinu”, namijenjena svim vrhunskim sportašima i sportskim klubovima čiji trenažni proces ne provodi kondicijski trener-kineziolog te sportašima koji uz svoje redovite treninge dodatno žele unaprijediti svoje sposobnosti.

SAZNAJ VIŠE

SURADNJA SA KLUBOVIMA


Suvremeni i inteligentni sustavi kondicijske pripreme te stručan, iskusan i visoko specijaliziran kadar kondicijskih trenera neizostavan su dio funkcioniranja svakog ozbiljnog sportskog kluba na svijetu.

SAZNAJ VIŠE

DISANJE ZA SPORTAŠE


Nepravilno disanje je najčešće najveći ograničavajući faktor prilikom razvoja sposobnosti kod sportaša te razlog loše kvalitete regeneracije, visoke razine stresa i smanjene otpornosti.

SAZNAJ VIŠE

PILATES U KONDICIJSKOJ PRIPREMI


Pilates koji smo uključili kao vrijedan modalitet kondicijske pripreme, doprinosi kontroli i preciznosti kretanja sportaša, unapređuje mobilnost i stabilnost svih zglobova a posebno trupa, doprinosi efikasnosti disanja, fokusu i koncentraciji te mišićnoj izdržljivosti svih mišića.

SAZNAJ VIŠE

GRUPNI PROGRAM

Treninzi u grupama odvijaju se u malim trenažnim skupinama od 6 do 8 polaznika.
Male grupe omogućuju veću individualizaciju programa unutar iste skupine. Treninzi grupa programiraju se s ciljem postizanja konkretnih rezultata za određeni period, poštujući sastav grupe, razinu sposobnosti i mogućnosti klijenata unutar grupe. I unutar grupnih programa pazi se na kvalitetu podučavanja i kontrole izvođenja vježbi svakog sudionika te se nastoji odgovoriti individualno specifičnim zahtjevima klijenata unutar grupe.

Najbolji dio treninga u grupi je motivacijska atmosfera, veselje i pozitivizam koji su važan pokretač u kontinuiranoj brizi za zdravlje i vrhunsku formu.
Preporuča se osobama s ranijim iskustvom u treningu i osobama bez ograničenja, izuzev grupnih Prenatal i Active programa.

Tipovi grupnih trening programa:

 • PILATES na mašinama (dominantno na Reformeru)
 • PILATES na parteru (MATWORK)
 • PROGRESSIVE funkcionalno – kondicijski program
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski programi za djecu
 • PRENATAL i POSTNATAL*
 • ACTIVE zdravstveni fitness (program terapije pokretom)*

*Ovi programi spadaju u grupne programe, ali za posebne populacijske skupine, osobe s posebnim ograničenjima i potrebom za modifikacijom vježbi te za osobe sa bolnim stanjima i ozljedama.

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni treninzi su treninzi najvišeg standarda, temeljeni na rezultatima dijagnostike te usklađeni s ciljevima klijenta.

U ovom programu potpuno se odgovara preferencijama, osobinama i mogućnostima klijenta.

Klijenta se detaljno podučava, kontrolira i podržava u provedbi svake vježbe te drugim aspektima optimizacije zdravlja i dugovječnosti.

Posebno se preporuča osobama u kineziterapiji, osobama specifičnih trenažnih zahtjeva i ciljeva te osobama kojima treba više inicijalne podrške prilikom ulaska u trenažni program.

Tipovi individualnih trening programa:

 • PILATES na mašinama
 • PILATES na parteru
 • PROGRESSIVE program različitih ciljeva: redukcija potkožne masti, izgradnja mišića, povećanje funkcionalnosti i kondicije, razvoj sposobnosti i dr.
 • TERAPIJA POKRETOM – programi korekcije posture i sanacije bolnih stanja/ozljeda
 • PRENATAL i POSTNATAL
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski program za djecu

Oblici individualnih treninga:

 • Single – jedan klijent s trenerom (1 na 1)
 • Duo – dva klijenta s trenerom (2 na 1)
 • Semi individual – tri klijenta s trenerom (3 na 1)