Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

PROGRESSIVE®

Početna > Trening > Rekreacija > Progressive
progressive

PROGRESSIVE® je nova paradigma i tehnologija treninga bazirana na najnovijim znanstvenim istraživanjima o funkcionalnosti ljudskog tijela. U fokusu je ove metode “ljepota kretanja”, koje podrazumijeva efikasnu distribuciju energije, kretanje bez boli, povezanost uma i tijela, dobar balans između jakosti i fleksibilnosti i što je najvažnije uživanje u pokretu. Upravo je PROGRESSIVE® taj koji dodaje igru i slobodu u kretanje i to radi na inteligentan način, usmjeren ka zdravlju.

 

PROGRESSIVE® je precizan i kreativan trening koji povezuje različite metode treninga na jedinstven i inovativan način. PROGRESSIVE® rekreativni programi koriste neke elemente istoimenog sustava kondicijske pripreme, posebno modificiranih za rekreaciju, čime se daje naglasak na sigurnosti i jasnoj namjeri ovih programa, kojima je zajednički cilj povećanje kondicije, jakosti, pokretljivosti i funkcionalnosti.

 

PROGRESSIVE® programi namijenjeni su rekreativcima oba spola, neovisno o godinama starosti i nivoa kondicije. Programiranje i provedba PROGRESSIVE® programa uvijek se usklađuje sa ciljevima i mogućnostima klijenta, omogućujući mu progresivan i siguran napredak unutar istih.

 

PROGRESSIVE® je originalna metoda Body & Mind-a koja se kontinuirano nadograđuje od 2000. godine a koja se od 2012. dijeli na dva zasebna dijela, sustav kondicijske pripreme te programe rekreacije. PROGRESSIVE® naziv i njegove varijacije su zaštićena imena Body & Mind franšize.

 

Sva znanja i uvidi, sve naše duboke inspiracije i emisije, svu našu autentičnost i stav ugradili smo u PROGRESSIVE®.

PROGRESSIVE® je namijenjen:

zdravim rekreativcima oba spola neovisno o nivou treniranosti, jer se trening programira sukladno mogućnostima klijenta

mladim sportašima i rekreativnim sportašima

onima koji žele zabavan i dinamičan trening kojim mogu utjecati na redukciju masti, povećanje mišićnog tonusa i povećanje kondicije

svima koji žele poboljšati što veći broj sposobnosti u istom treningu

svima koji žele povećati izdržljivost i nivo energije

PROGRESSIVE® FUNCTIONAL (SPC i S)

PROGRESSIVE® FUNCTIONAL je višestrani i cjeloviti sportski trening prilagođen rekreativcima kojim se razvijaju i poboljšavaju funkcionalne, motoričke i kognitivne sposobnosti. PROGRESSIVE® FUNCTIONAL spaja vježbe jakosti, snage, izdržljivosti i balansa sa posebnim fokusom na pravilnu tehniku izvođenja. Ovaj program uči sve fundamentalne pokrete i njihove varijacije, optimizirajući način na koji se svakodnevno krećemo. PROGRESSIVE® FUNCTIONAL programom svaki se polaznik, na siguran i progresivan način, motorički opismenjuje i razvija sposobnosti u skladu sa svojim mogućnostima.

 

Učinci ovog kreativnog i zabavnog programa su povećani mišićni tonus, oblikovanje tijela, smanjenje mogućnosti ozljeđivanja, povećanje pokretljivosti, snage, nivoa energije i kvaliteta kretanja.

PROGRESSIVE® HEAVYLIFT (SPC)

PROGRESSIVE® HEAVYLIFT predstavlja metodu treninga koja se bazira na savladavanju vanjskog opterećenja (različite šipke, jednoručni utezi itd.) što izaziva različite akutne i kronične reakcije organizma. Ovakav tip treninga, ako se provodi pod stručnim nadzorom, utječe na sve komponente organizma te daje željene rezultate pretežito u području razvoja jakosti, snage, posebno maksimalne snage. Nakon što se usvoje tehnike svih kretnih struktura, posebnim se programiranjem programa utječe na progresivno povećanje otpora, što direktno izaziva povećanje ciljanih sposobnosti, nivoa energije te povećanje volumena mišićnog tkiva.

 

PROGRESSIVE® HEAVYLIFT je sustav koji integrira sve oblike treninga kojima je cilj razvoj jakosti i snage primjenom različitih metoda. Uključuje metodiku treninga olimpijskog dizanja utega/WEIGHTLIFITNG i sve njegove sastavnice (clean and jerk & snatch) te POWERLIFTING u kojima vježbač rekreativac izvodeći bazične kretne strukture (čučanj/squat, mrtvo dizanje/deadlift, potisak sa klupe/bench press) unapređuje i razvija svoje sposobnosti.

 

Jedna od varijacija ovog programa odnosi se isključivo na povećanje jakosti i hipertrofije mišića (volumena mišića) pri čemu se uz navedene metode, primjenjuje ukupan repertoar vježbi sa slobodnim utezima. Sukladno ciljevima i stanju treniranosti klijenta odabiru se optimalni trenažni sadržaji.

PROGRESSIVE® CONDITIONING (SPC)

PROGRESSIVE® CONDITIONING je sportski trening kreiran za rekreativce koji koristeći sadržaje lako-atletske tehnologije u kombinaciji sa grupacijom SAQ vježbi pomaže vježbaču da usvoji, unaprijedi i stabilizira osnovne kretne strukture te razvije i unaprijedi ciljane funkcionalne i motoričke sposobnosti. Ovakvom vrstom sadržaja poboljšava se biomehanika i tehnika trčanja, a naročito izdržljivost, koordinacija pokreta te brzina, agilnost i eksplozivnost. S obzirom na cilj treninga, Conditioning može biti usmjeren na razvoj više komponenti treniranosti odjednom. Tako možemo u istom treningu utjecati na povećanje kondicijskih sposobnosti, ali i razvijati sve motoričke sposobnosti.  

 

Osnovna prednost ovakvog tipa treninga jest sinkronizirani razvoj svih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti te smanjenja potkožnog masnog tkiva kao glavnog pokazatelja pretilosti. Rekreativac uključen u ovakav sustav treninga unaprijedit će svoje kondicijske sposobnosti, zdravstveni status te učinkovitost u svakodnevnim životnim aktivnostima.

PROGRESSIVE® BODY WEIGHT (SPC)

PROGRESSIVE® BODY WEIGHT predstavlja metodu treninga kreiranu za rekreativce koja u svom programu koristi isključivo vlastito tijelo. Svi vježbači ovog programa upoznati će se sa tjelesnim sposobnostima vlastitog tijela koje su gotovo neograničene. Trening vlastitim tijelom može unaprijediti veliki broj bio-motoričkih sposobnosti kao što su snaga, izdržljivost, mobilnost, stabilnost, gibljivost te ravnoteža i koordinacija. Ovu vrstu treninga karakterizira korištenje lako-atletske tehnologije koja uključuje sve oblike treninga u kojima nije potrebno korištenje vanjskog opterećenja. Kao dodatni rekviziti koriste se vijače, gume, prostirke i brojni drugi alati. Ovakav oblik treninga namijenjen je i osobama treće životne dobi jer će s ovakvim treningom unaprijediti sve svoje svakodnevne aktivnosti. PROGRESSIVE® BODY WEIGHT koristi brojne oblike treninga kao što su trening snage, izdržljivosti, stabilnosti i mobilnosti, core trening, HIIT trening te brojne druge tehnologije treninga, a sve to bazirano na individualiziranoj dijagnostici. Ovakav tip treninga prilagođen je i osobama sa zdravstvenim tegobama ili osobama koji duži vremenski period nisu uključeni u nekakav oblik tjelesne aktivnosti.

Upoznavanje vlastitog tijela, razvoj svih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti te unaprjeđenje zdravlja i svakodnevnog života glavne su odlike PROGRESSIVE® BODY WEIGHT treninga.

PROGRESSIVE® PILATES (SPC i S)

PROGRESSIVE® PILATES je program treninga kojeg je osmislila naša Mirela Anić još 2000. godine i kojeg je na području jugo-istočne Evrope predstavljala i educirala od 2004. godine, što potvrđuje i velik broj instruktora koji nose ovu licencu.

 

Danas je on jedan od programa Body & Mind-a kojeg razvija i unapređuje tim naših stručnjaka. Ovaj visokoenergetski program predstavlja kombinaciju dinamičnog disanja, pokreta Hatha Yoge, vježbi balansa i jakosti sa vlastitim tijelom ili malim teretima te Pilates i DNS vježbi. Fluidno povezani i dinamični slijedovi postura koje teku jedna u drugu, mobiliziraju zglobove, toniraju i opuštaju mišićje, optimiziraju disanje i ustedotočenost na trenutak u kojem jesmo. Trening je baziran na strukturi i preciznosti suvremenog Pilatesa a uz poštivanje biomehaničkih principa STOTT PILATES-a i DNS-a, što njegovoj poetičnosti dodaje elemente sigurnosti i efikasnosti. Tranzicije između vježbi čine slobodne kretnje tijela, koje su po svojoj prirodi gibanje samo i upravo su one te koje ovaj program obogaćuju i čine ga kreativnim i raznolikim.

 

U ovom kreativnom spoju istoka i zapada kojeg obožavaju vježbači i treneri već više od 15. godina spajaju se sva naša znanja o čovjeku i struci, sva naša osobna sportska i plesna obrazovanja i sva ljubav prema kretanju samom. U fokusu je ovog programa povećanje svijesnosti, kvalitete, slobode i ljepote kretanja, sa kojom se neminovno povećava i samopouzdanje te ljubav prema sebi. Ovo je kompletan progresivni mindbody trening koji poboljšava pokretljivost, stabilnost i mišićnu izdržljivost, pospješuje pažnju, reducira stres, uči pravilnom disanju te balansira tijelo i um. PROGRESSIVE PILATES izvodi se na parteru ili na Pilates mašinama.

Povezane podstranice iz kategorije

stott pilates

STOTT PILATES®

STOTT PILATES® je najcjenjenija internacionalna škola suvremenog Pilatesa izgrađena na principima...

pregnant-2568395_1280

Vježbe za trudnice

Program za trudnice u Body & Mind Studiju doprinosi zdravoj trudnoći i bržem oporavku nakon poroda...

Brasilian glute lift​

Brasilian glute lift trenažni program osmišljen je sa ciljem da nauči pravilnu mehaniku zgloba kuka...

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.

Želiš li suputnika na putu prema zdravom tijelu i umu?

Na pravom si mjestu. Saznaj među prvima novosti Body & Mind Health Performance Centra za zdravo tijelo i zdrav um.

Jesi li sportaš ili rekreativac?