PROGRESSIVE®​

Trening kojim postajete snažni, izdržljivi, brzi i totalno fit. Trening kojim pomičete svoje granice i postajete prava „mačka“!

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN

temp-333

INTELIGENTNA TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA ZA ODRASLE

PROGRESSIVE®​

PROGRESSIVE® je inteligentan i suvremen TZK za odrasle. Cilj mu je unaprijediti izgled i sastav tijela te kognitivne i tjelesne sposobnosti svakog polaznika.

PROGRESSIVE® programi namijenjeni su rekreativcima oba spola, koji žele u jednom treningu dobiti maksimum te razvijati pokretljivost, snagu, izdržljivost, skočnost i brzinu.

Ujedno na ovom se treningu gubi potkožno masno tkivo a gradi i oblikuje mišićno, što unapređuje sastav, metabolizam i izgled tijela.

PROGRESSIVE® je funkcionalno-kondicijski program, koji jedinstven i pametan način spaja različite metoda treninga, zbog čega ga vole svi koji vole kreativne i pametne izazove.

PROGRESSIVE® rekreativni programi koriste elemente istoimenog sustava kondicijske pripreme, prilagođene za rekreaciju te dodatno modificirane za trenutno stanje,  mogućnosti i ciljeve klijenta. Takav trening omogućuje polaznicima siguran i kontinuiran napredak te ga preporučamo svima, neovisno o nivou kondicije.

U fokusu je ove metode “ljepota kretanja” i povećanje motoričkog znanja. Upravo zato važno nam je da svaki polaznik razumije smisao vježbe, da je nauči pravilno izvoditi te uživati u procesu učenja i pomicanja vlastitih granica.

PROGRESSIVE® je originalna metoda Body & Mind-a koja se kontinuirano nadograđuje od 2000. godine a koja se od 2012. dijeli na dva zasebna dijela, sustav kondicijske pripreme te rekreativni sustav. PROGRESSIVE® naziv i njegove varijacije su zaštićena imena Body & Mind franšize.

Koja si mačka?


Vrlo često nekoga tko je totalno fit zovemo mačkom. Neovisno o spolu i godinama, za nas si mačka ako si mentalno i fizički vitalan, ako imaš visoku razinu energije i efikasno kretanje, ako si pokretljiv, jak, izdržljiv i adaptivan, kao ninja ili mačka. Stoga su svi naši programi usmjereni ka tome da svaki naš klijent postane prava mačka, ali  jedan od programa koji uistinu predvodi u tome jest PROGRESSIVE®.

GRUPNI PROGRAM

Treninzi u grupama odvijaju se u malim trenažnim skupinama od 6 do 8 polaznika.
Male grupe omogućuju veću individualizaciju programa unutar iste skupine. Treninzi grupa programiraju se s ciljem postizanja konkretnih rezultata za određeni period, poštujući sastav grupe, razinu sposobnosti i mogućnosti klijenata unutar grupe. I unutar grupnih programa pazi se na kvalitetu podučavanja i kontrole izvođenja vježbi svakog sudionika te se nastoji odgovoriti individualno specifičnim zahtjevima klijenata unutar grupe.

Najbolji dio treninga u grupi je motivacijska atmosfera, veselje i pozitivizam koji su važan pokretač u kontinuiranoj brizi za zdravlje i vrhunsku formu.
Preporuča se osobama s ranijim iskustvom u treningu i osobama bez ograničenja, izuzev grupnih Prenatal i Active programa.

Tipovi grupnih trening programa:

 • PILATES na mašinama (dominantno na Reformeru)
 • PILATES na parteru (MATWORK)
 • PROGRESSIVE funkcionalno – kondicijski program
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski programi za djecu
 • PRENATAL i POSTNATAL*
 • ACTIVE zdravstveni fitness (program terapije pokretom)*

*Ovi programi spadaju u grupne programe, ali za posebne populacijske skupine, osobe s posebnim ograničenjima i potrebom za modifikacijom vježbi te za osobe sa bolnim stanjima i ozljedama.

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni treninzi su treninzi najvišeg standarda, temeljeni na rezultatima dijagnostike te usklađeni s ciljevima klijenta.

U ovom programu potpuno se odgovara preferencijama, osobinama i mogućnostima klijenta.

Klijenta se detaljno podučava, kontrolira i podržava u provedbi svake vježbe te drugim aspektima optimizacije zdravlja i dugovječnosti.

Posebno se preporuča osobama u kineziterapiji, osobama specifičnih trenažnih zahtjeva i ciljeva te osobama kojima treba više inicijalne podrške prilikom ulaska u trenažni program.

Tipovi individualnih trening programa:

 • PILATES na mašinama
 • PILATES na parteru
 • PROGRESSIVE program različitih ciljeva: redukcija potkožne masti, izgradnja mišića, povećanje funkcionalnosti i kondicije, razvoj sposobnosti i dr.
 • TERAPIJA POKRETOM – programi korekcije posture i sanacije bolnih stanja/ozljeda
 • PRENATAL i POSTNATAL
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski program za djecu

Oblici individualnih treninga:

 • Single – jedan klijent s trenerom (1 na 1)
 • Duo – dva klijenta s trenerom (2 na 1)
 • Semi individual – tri klijenta s trenerom (3 na 1)