PILATES U KONDICIJSKOJ PRIPREMI

Pilatesom unapređujete pokretljivost i stabilnost te kvalitetu kretanja.

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN

pilates-inside

OSMIŠLJEN OD STRANE KONDICIJSKIH TRENERA

PILATES U KONDICIJSKOJ PRIPREMI

PROGRESSIVE® sustav kondicijske pripreme je jedan od rijetkih sustava na svijetu kojem je integrativni dio suvremeni Pilates.

Pilates koji smo uključili kao vrijedan modalitet kondicijske pripreme, doprinosi kontroli i preciznosti kretanja sportaša, unapređuje mobilnost i stabilnost svih zglobova a posebno trupa, doprinosi efikasnosti disanja, fokusu i koncentraciji te mišićnoj izdržljivosti svih mišića.

Koristimo ga u pripremnim dijelovima treninga, prije razvoja motoričkih ili funkcionalnih sposobnosti te kao zaseban prevencijski ili regeneracijski trening.

Pilates koji primjenjujemo u okviru kondicijske pripreme sportaša je vjerojatno jedini Pilates na svijetu koji je osmišljen od strane kondicijskih trenera. Spajajući suvremeni Pilates i kondicijsku pripremu sportaša te dugogodišnjom primjenom i testiranjem te fuzije u sportu, izgradili smo PROGRESSIVE PILATES®.

PROGRESSIVE PILATES® poštuje specifikume konkretnog sporta i sportaša i dijela sezone u kojem se provodi. On nudi velik raspon opterećenja i vježbi namijenjenih sanaciji ili prevenciji ozljeda, regeneraciji sportaša ili pripremi za kondicijski trening. U radu sa sportašima koristimo vježbe na parteru, vježbe na Pilates mašinama, kao i velik broj rekvizita i vanjskih opterećenja.

Pilates kojeg provodimo u sportu je u potpunosti baziran na principima suvremene kondicijske pripreme, visoko je efikasan u individualnom I timskom radu sa sportašima, što nam potvrđuje naša višegodišnja praksa rada u sportu.

PROGRESSIVE PILATES® nastao je kao spoj suvremenog Pilatesa, fitnessa i kondicijske pripreme. Gradi se, oblikuje i primjenjuje od 2000.godine. Osmislila ga je naša Mirela Anić.

DOBRO URAVNOTEŽENI SUVREMENI SUSTAVI

TRENING FASCIJA KAO SASTAVNI DIO KPS-a

U našem sustavu kondicijske pripreme, osim Pilatesa, koristimo velik broj metoda iz područja mindbody tehnika. To su tehnike koje naglašavaju svjesno kretanje i disanje te koje primarno treniraju strukture tijela zvane fascije.

Fascije su vezivne strukture koje obavijaju sve i separiraju sve u ljudskom tijelu. Najveći su senzorni organ te imaju ogroman potencijal za pohranjivanje i otpuštanje elastične energije, koja u sportu znači efikasno kretanje I oslobađanje velike sile na beznaporan način.
Za sportaša to znači više lakoće kretanja, više „flow“-a, realizacija brzinsko-eksplozivnih svojstava sa minimalnim gubitkom energije.

Trening fascija važan je za prevenciju i redukciju ozljeda, za kvalitetnu regeneraciju te je osnova razvoja sportskih performansi.

Različite tehnike kretanja i disanja, udružene u našem POWER FLOW programu, kao i Pilates, predstavljaju neke od dominantnijih tehnika posebno dizajniranih za trening fascija.

Optimalno trenirane fascije čine tijelo mobilnim, fleksibilnim, brzim, agilnim te na kraju moćnim. 

Primjenjuju li se sa znanjem i razumijevanjem, ove metode će metode prevenirati ozljede, poboljšati zdravstveni status sportaša te doprinijeti optimalnijem razvoju svih sportskih performansi.

FASCIJE


Zdrave fascije važne su za zdravlje, kvalitetu i beznapornost kretanja, ekspresiju sposobnosti te pozitivan doživljaj života u cijelosti.

GRUPNI PROGRAM

Treninzi u grupama odvijaju se u malim trenažnim skupinama od 6 do 8 polaznika.
Male grupe omogućuju veću individualizaciju programa unutar iste skupine. Treninzi grupa programiraju se s ciljem postizanja konkretnih rezultata za određeni period, poštujući sastav grupe, razinu sposobnosti i mogućnosti klijenata unutar grupe. I unutar grupnih programa pazi se na kvalitetu podučavanja i kontrole izvođenja vježbi svakog sudionika te se nastoji odgovoriti individualno specifičnim zahtjevima klijenata unutar grupe.

Najbolji dio treninga u grupi je motivacijska atmosfera, veselje i pozitivizam koji su važan pokretač u kontinuiranoj brizi za zdravlje i vrhunsku formu.
Preporuča se osobama s ranijim iskustvom u treningu i osobama bez ograničenja, izuzev grupnih Prenatal i Active programa.

Tipovi grupnih trening programa:

 • PILATES na mašinama (dominantno na Reformeru)
 • PILATES na parteru (MATWORK)
 • PROGRESSIVE funkcionalno – kondicijski program
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski programi za djecu
 • PRENATAL i POSTNATAL*
 • ACTIVE zdravstveni fitness (program terapije pokretom)*

*Ovi programi spadaju u grupne programe, ali za posebne populacijske skupine, osobe s posebnim ograničenjima i potrebom za modifikacijom vježbi te za osobe sa bolnim stanjima i ozljedama.

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni treninzi su treninzi najvišeg standarda, temeljeni na rezultatima dijagnostike te usklađeni s ciljevima klijenta.

U ovom programu potpuno se odgovara preferencijama, osobinama i mogućnostima klijenta.

Klijenta se detaljno podučava, kontrolira i podržava u provedbi svake vježbe te drugim aspektima optimizacije zdravlja i dugovječnosti.

Posebno se preporuča osobama u kineziterapiji, osobama specifičnih trenažnih zahtjeva i ciljeva te osobama kojima treba više inicijalne podrške prilikom ulaska u trenažni program.

Tipovi individualnih trening programa:

 • PILATES na mašinama
 • PILATES na parteru
 • PROGRESSIVE program različitih ciljeva: redukcija potkožne masti, izgradnja mišića, povećanje funkcionalnosti i kondicije, razvoj sposobnosti i dr.
 • TERAPIJA POKRETOM – programi korekcije posture i sanacije bolnih stanja/ozljeda
 • PRENATAL i POSTNATAL
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski program za djecu

Oblici individualnih treninga:

 • Single – jedan klijent s trenerom (1 na 1)
 • Duo – dva klijenta s trenerom (2 na 1)
 • Semi individual – tri klijenta s trenerom (3 na 1)