SPORTSKI TRENING ZA DJECU

SCOOL7 predstavlja inteligentan i osuvremenjen TZK za djecu kojom oni uče kretati se i disati pravilno te unapređuju svoje sposobnosti na siguran i zanimljiv način.

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN

SCHOOL 7

SPORTSKI TRENING ZA DJECU

Želite li kvalitetnim treningom doprinijeti zdravom rastu i razvoju te pravilnom držanju i kretanju svog djeteta, onda je ovo program za Vas.

SCHOOL 7 je jedinstven sustav treninga namijenjen je djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, neovisno o razini treniranosti.

SCHOOL 7 na jasan i zanimljiv način podučava djecu disanju, temeljnim obrascima kretanja, pravilnoj tehnici hodanja i trčanja te važnim aspektima vezanim za zdravlje.

Program sadrži zanimljive vježbe za stopala i ravnotežu, vježbe pokretljivosti i fleksibilnosti, vježbe jakostipoligone, hvatanja i bacanja, poskoke i skokove, provlačenja, vježbe reakcije i dr. Program motorički opismenjava djecu te unapređuje njihovu  mentalnu i fizičku otpornost.

Suvremenim načinom života djece, bez dovoljne količine raznovrsnog gibanja, kao i ranom sportskom specijalizacijom, djeca razvijaju niz posturalnih devijacija i motoričkih nekvaliteta. Gubeći temeljne obrasce kretanja, djeca razvijaju kompenzatorne obrasce koji dugoročno mogu narušiti njihov razvoj, zdravlje i funkcionalnost.

Naša višegodišnja praksa provedbe ovog sustava, potvrđuje njegovu nužnost i efikasnost. Primjenom posturalne analize te analize disanja i kretanja, dobivamo informacije o djetetovom stanju i motoričkom statusu, temeljem kojih programiramo trenažni program.

SCHOOL7 provodimo u individualnom režimu ili malim homogenim grupama ili/i kompiliramo programe za trening kod kuće.

TZK može biti baš cool!


Upravo je takav SCHOOL7. On predstavlja inteligentan, siguran, zanimljiv i osuvremenjen TZK, kojeg vole sva djeca.

GRUPNI PROGRAM

Treninzi u grupama odvijaju se u malim trenažnim skupinama od 6 do 8 polaznika.
Male grupe omogućuju veću individualizaciju programa unutar iste skupine. Treninzi grupa programiraju se s ciljem postizanja konkretnih rezultata za određeni period, poštujući sastav grupe, razinu sposobnosti i mogućnosti klijenata unutar grupe. I unutar grupnih programa pazi se na kvalitetu podučavanja i kontrole izvođenja vježbi svakog sudionika te se nastoji odgovoriti individualno specifičnim zahtjevima klijenata unutar grupe.

Najbolji dio treninga u grupi je motivacijska atmosfera, veselje i pozitivizam koji su važan pokretač u kontinuiranoj brizi za zdravlje i vrhunsku formu.
Preporuča se osobama s ranijim iskustvom u treningu i osobama bez ograničenja, izuzev grupnih Prenatal i Active programa.

Tipovi grupnih trening programa:

 • PILATES na mašinama (dominantno na Reformeru)
 • PILATES na parteru (MATWORK)
 • PROGRESSIVE funkcionalno – kondicijski program
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski programi za djecu
 • PRENATAL i POSTNATAL*
 • ACTIVE zdravstveni fitness (program terapije pokretom)*

*Ovi programi spadaju u grupne programe, ali za posebne populacijske skupine, osobe s posebnim ograničenjima i potrebom za modifikacijom vježbi te za osobe sa bolnim stanjima i ozljedama.

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni treninzi su treninzi najvišeg standarda, temeljeni na rezultatima dijagnostike te usklađeni s ciljevima klijenta.

U ovom programu potpuno se odgovara preferencijama, osobinama i mogućnostima klijenta.

Klijenta se detaljno podučava, kontrolira i podržava u provedbi svake vježbe te drugim aspektima optimizacije zdravlja i dugovječnosti.

Posebno se preporuča osobama u kineziterapiji, osobama specifičnih trenažnih zahtjeva i ciljeva te osobama kojima treba više inicijalne podrške prilikom ulaska u trenažni program.

Tipovi individualnih trening programa:

 • PILATES na mašinama
 • PILATES na parteru
 • PROGRESSIVE program različitih ciljeva: redukcija potkožne masti, izgradnja mišića, povećanje funkcionalnosti i kondicije, razvoj sposobnosti i dr.
 • TERAPIJA POKRETOM – programi korekcije posture i sanacije bolnih stanja/ozljeda
 • PRENATAL i POSTNATAL
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski program za djecu

Oblici individualnih treninga:

 • Single – jedan klijent s trenerom (1 na 1)
 • Duo – dva klijenta s trenerom (2 na 1)
 • Semi individual – tri klijenta s trenerom (3 na 1)