Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

STOTT PILATES® škola

Početna > Edukacija > STOTT Pilates > STOTT PILATES® škola

STOTT PILATES® škola je najpriznatija škola za izobrazbu Pilates trenera na svijetu. Sjedište ove škole je u Kanadi, u Torontu, gdje se nalazi glavni trenažno-edukacijski centar na svijetu / Corporate Training Center. Temeljem strogih poslovnih i strukovnih kriterija drugi su centri u svijetu postali njihovi ovlašteni centri za izobrazbu trenera / Licence Training Center (LTC). Jedan od takvih, međunarodno ovlaštenih centara je i Body & Mind centar, u kojem predaje međunarodno licencirana edukatorica STOTT PILATES®-a Mirela Anić. Svaki LTC radi po jasnom i organiziranom sustavu, visokog standarda iz Toronta. Ujedno svaki je edukator prošao posebnu učiteljsku specijalizaciju kojom je osigurana kvaliteta predavanja, moderan pedagoški pristup te usklađenost sa nastavnim planom i programom STOTT-ove škole. STOTT PILATES® edukacijski centri i edukatori kontinuirano usavršavaju svoje pristupe, kontrolirani su i vođeni od strane matične kuće u Torontu, što svakom studentu daje osiguranje u najveću kvalitetu edukacije.

 

STOTT PILATES® je trenažno-edukacijska metoda, koja je zbog svoje temeljitosti i kvalitete bez premca u fitness industriji. STOTT PILATES® često zovu “Ivy ligom” Pilates edukacije u svijetu, što govori o njenoj izvrsnoj reputaciji u području edukacije trenera. Ujedno ova je metoda predvodnik suvremenog, na znanosti temeljenog, učenja Pilatesa, baziranog na ostavštini Josepha Pilatesa ali usklađenog sa najrecentnijim istraživanjima, zbog čega je toliko popularna među kineziolozima i fizioterapeutima.

edukacija dečkiju na reformeru

STOTT PILATES® posebnosti

Osnovne odrednice STOTT PILATES® metode su razvoj niza pripremnih vježbi i modifikacija namijenjenih različitim tipovima postura, dodatno stabiliziranje zdjeličnog i ramenog obruča, veći doprinos stabilizaciji i mobilizaciji kralježnice sa ciljem čuvanja njezinih prirodnih krivulja, i sa tim u vezi rad u neutralnim pozicijama te detaljno definiranje obrasca disanja koje doprinosi stabilizaciji tijela i učinkovitosti metode.

 

Kao inteligentan, funkcionalan i cjeloviti mišićno-skeletni program, STOTT PILATES® rješava mnoge posturalne probleme, jača sve mišićne regije, a posebno centar tijela, balansira stabilnost i fleksibinost tijela, povećava lakoću i sigurnost u kretanju, pomaže u prevenciji ozljeda, rebalansira mišiće oko svih zglobova te poboljšava cirkuaciju, koordinaciju, balans i propriocepciju. Zbog svog je neagresivnog pristupa te velikih mogućnosti u modificiranju vježbi primjenjiv za široku paletu korisnika, od postrehabilitacije do vrhunskog sporta. STOTT PILATES® može biti zaseban trenažni program ili dodatak drugim metodama i trenažnim tehnikama. Posebno se preporuča u kondicijskoj pripremi sportaša, gdje doprinosi boljoj izvedbi sportaša u osnovnom sportu.

STOTT PILATES® program obuhvaćaju rad na Pilates spravama (Reformer, Cadillac, Chair; kod kojih otpor omogućuju opruge) i na različitim platformama uz rekvizite.

Izobrazba trenera

STOTT PILATES® seminari namijenjeni su profesionalnim trenerima, (rekreacijskim, sportskim ili kondicjskim trenerima) fizioterapeutima, plesačima te Pilates entuzijastima.

Neovisno o razini i sadržaju formalne naobrazbe polaznika, ovi seminari predstavljaju dodatno specijaliziranje i usavršavanje te ujedno pokrivaju sva potrebna znanja za primjenu Pilates metode sa njezinom pravom svrhom i funkcijom. S obzirom na primjenjivost metode, njezinu sadržajnost i detaljnost, ovi su seminari neophodni kako bi oni koji se Pilatesom koriste mogli pravilno programirati i voditi programe te time maksimizirati učinkovitost svojih klijenata.

 

Jasnoća, detaljnost i kvaliteta informacija temelj su STOTT PILATES® pristupa, a na čemu se temelji njihov edukacijski sustav. STOTT PILATES® certifikacijski seminari nude niz odgovora, detaljnih, na znanosti temeljenih informacija te bogatstvo visoko vrijednih edukacijskih materijala (priručnika, DVD-a), zbog čega je ova škola jedna od najrenomiranijih na svijetu. Osim kvalitete znanja, Stott-ov pristup je specifičan po svojoj ozbiljnosti i dosljednosti. Iako je riječ o specijalističkoj naobrazbi STOTT PILATES® diže izobrazbu trenera na novi nivo. Tako su edukatori višestruko testirani i imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa klijentima, pred studente se stavljaju visoki zahtjevi kako na edukacijama tako i na završnim ispitima, dok su uspinjanje na njihovoj hijerarhijskoj ljestvici te ukupnost poslovne politike, strogo definirani i standardizirani.

 

STOTT PILATES® je ujedno jedan od vodećih proizvođača i inovatora Pilates sprava i rekvizita.

 

Sve o edukaciji STOTT PILATES® metode potražite u linkovima Certifikacijski programi i Radionice.

Ciljevi STOTT PILATES® edukacijskih programa

 • Naučiti sljedove vježbi različitih programa i stupnjeva intenziteta

 • Naučiti pravilno primjenjivati osnovne biomehaničke stabilizacijske principe na svaku vježbu

 • Naučiti precizno izvođenje vježbi kao i pravilno sekvenciranje pokreta

 • Razumjeti smisao svake vježbe analizirajući ih kroz zakonitosti funkcionalne anatomije; akcije mišića kroz različite vrste kontrakcija

 • Naučiti kako modificirati vježbe pojačavajući ili smanjujući njihov intenzitet

 • Kroz praktičnu nastavu naučiti učinkovitu trenersku komunikaciju te verbalno i taktilno prikazivanje svih vježbi (cueing) kako bi se optimizirale kretne strukture vježbača i zadržala njihova motiviranost

 • Naučiti pravilno programiranje treninga te načine programiranja s obzirom na različite potrebe vježbača uvjetovane različitom posturom, kondicijom i ciljevima

 • Naučiti pravilan odabir i doziranje opterećenja kroz različite oblike vježbi te korištenjem različitih rekvizita tj. sprava

 • Naučiti analizirati statičku i dinamičku posturu klijenata

 • Ovladati različitim koncipiranjem grupnih i privatnih sati, kao i pristupom klijentima unutar različitih trenažnih skupina

 • Upoznati se sa poviješću metoda, teorijskim postulatima, suvremenim nadopunama te svim standardima koje nameće struka

Povezane podstranice iz kategorije

edukacija

Edukacija

Body & Mind Edukacijski Centar® osnovan je 2004. god. po principima Pilates Method Alliance i STOTT...

PROGRESSIVE®

Trening na Pilates mašinama predstavlja najcjelovitiji i najučinkovitiji trenažni sistem...

poduka-na-reformeru

Konzultacijski sati

Moguće je rezervirati edukacijske, konzultacijske sate za trenere iz STOTT PILATES®, PROGRESSIVE®...

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.