Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

STOTT PILATES® edukacije

Početna > Novosti > STOTT PILATES® kao najpriznatiji pilates sustav na svijetu

STOTT PILATES® kao najpriznatiji pilates sustav na svijetu

STOTT PILATES® škola je najpriznatija škola za izobrazbu Pilates trenera na svijetu. Sjedište ove škole je u Kanadi, u Torontu, gdje se nalazi glavni trenažno-edukacijski centar na svijetu / Corporate Training Center. Temeljem strogih poslovnih i strukovnih kriterija drugi su centri u svijetu postali njihovi ovlašteni centri za izobrazbu trenera / Licence Training Center (LTC).

Jedan od takvih, međunarodno ovlaštenih centara je i Body & Mind centar, u kojem predaje međunarodno licencirana edukatorica STOTT PILATES®-a Mirela Anić

Svaki LTC radi po jasnom i organiziranom sustavu, visokog standarda iz Toronta. Ujedno svaki je edukator prošao posebnu učiteljsku specijalizaciju kojom je osigurana kvaliteta predavanja, moderan pedagoški pristup te usklađenost sa nastavnim planom i programom STOTT-ove škole. 

STOTT PILATES® edukacijski centri i edukatori kontinuirano usavršavaju svoje pristupe, kontrolirani su i vođeni od strane matične kuće u Torontu, što svakom studentu daje osiguranje u najveću kvalitetu edukacije.

STOTT PILATES® kao znanstveno utemeljena pilates metoda

STOTT PILATES® je trenažno-edukacijska metoda, koja je zbog svoje temeljitosti i kvalitete bez premca u fitness industriji. STOTT PILATES® često zovu “Ivy ligom” Pilates edukacije u svijetu, što govori o njenoj izvrsnoj reputaciji u području edukacije trenera. Ujedno ova je metoda predvodnik suvremenog, na znanosti temeljenog, učenja Pilatesa, baziranog na ostavštini Josepha Pilatesa ali usklađenog sa najrecentnijim istraživanjima, zbog čega je toliko popularna među kineziolozima i fizioterapeutima.

STOTT PILATES® posebnosti

Osnovne odrednice STOTT PILATES® metode su razvoj niza pripremnih vježbi i modifikacija namijenjenih različitim tipovima postura, dodatno stabiliziranje zdjeličnog i ramenog obruča, veći doprinos stabilizaciji i mobilizaciji kralježnice sa ciljem čuvanja njezinih prirodnih krivulja, i sa tim u vezi rad u neutralnim pozicijama te detaljno definiranje obrasca disanja koje doprinosi stabilizaciji tijela i učinkovitosti metode.

 

Kao inteligentan, funkcionalan i cjeloviti mišićno-skeletni program, STOTT PILATES® rješava mnoge posturalne probleme, jača sve mišićne regije, a posebno centar tijela, balansira stabilnost i fleksibinost tijela, povećava lakoću i sigurnost u kretanju, pomaže u prevenciji ozljeda, rebalansira mišiće oko svih zglobova te poboljšava cirkuaciju, koordinaciju, balans i propriocepciju. Zbog svog je neagresivnog pristupa te velikih mogućnosti u modificiranju vježbi primjenjiv za široku paletu korisnika, od postrehabilitacije do vrhunskog sporta. STOTT PILATES® može biti zaseban trenažni program ili dodatak drugim metodama i trenažnim tehnikama. Posebno se preporuča u kondicijskoj pripremi sportaša, gdje doprinosi boljoj izvedbi sportaša u osnovnom sportu.

 

STOTT PILATES® program obuhvaćaju rad na Pilates spravama (Reformer, Cadillac, Chair; kod kojih otpor omogućuju opruge) i na različitim platformama uz rekvizite.

Vrhunska specijalizacija trenera i terapeuta

STOTT PILATES® seminari namijenjeni su profesionalnim trenerima, (rekreacijskim, sportskim ili kondicjskim trenerima) fizioterapeutima, plesačima te Pilates entuzijastima.

 

Neovisno o razini i sadržaju formalne naobrazbe polaznika, ovi seminari predstavljaju dodatno specijaliziranje i usavršavanje te ujedno pokrivaju sva potrebna znanja za primjenu Pilates metode sa njezinom pravom svrhom i funkcijom. S obzirom na primjenjivost metode, njezinu sadržajnost i detaljnost, ovi su seminari neophodni kako bi oni koji se Pilatesom koriste mogli pravilno programirati i voditi programe te time maksimizirati učinkovitost svojih klijenata.

Jasnoća, detaljnost i kvaliteta informacija temelj su STOTT PILATES® pristupa, a na čemu se temelji njihov edukacijski sustav. STOTT PILATES® certifikacijski seminari nude niz odgovora, detaljnih, na znanosti temeljenih informacija te bogatstvo visoko vrijednih edukacijskih materijala (priručnika, DVD-a), zbog čega je ova škola jedna od najrenomiranijih na svijetu. Osim kvalitete znanja, Stott-ov pristup je specifičan po svojoj ozbiljnosti i dosljednosti. Iako je riječ o specijalističkoj naobrazbi STOTT PILATES® diže izobrazbu trenera na novi nivo. Tako su edukatori višestruko testirani i imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa klijentima, pred studente se stavljaju visoki zahtjevi kako na edukacijama tako i na završnim ispitima, dok su uspinjanje na njihovoj hijerarhijskoj ljestvici te ukupnost poslovne politike, strogo definirani i standardizirani.

Na STOTT PILATES® edukaciji svaki će polaznik naučiti:

Naučiti sljedove vježbi različitih programa i stupnjeva intenziteta

Naučiti pravilno primjenjivati osnovne biomehaničke stabilizacijske principe na svaku vježbu

Naučiti precizno izvođenje vježbi kao i pravilno sekvenciranje pokreta

Razumjeti smisao svake vježbe analizirajući ih kroz zakonitosti funkcionalne anatomije; akcije mišića kroz različite vrste kontrakcija

Naučiti kako modificirati vježbe pojačavajući ili smanjujući njihov intenzitet

Kroz praktičnu nastavu naučiti učinkovitu trenersku komunikaciju te verbalno i taktilno prikazivanje svih vježbi (cueing) kako bi se optimizirale kretne strukture vježbača i zadržala njihova motiviranost

Naučiti pravilno programiranje treninga te načine programiranja s obzirom na različite potrebe vježbača uvjetovane različitom posturom, kondicijom i ciljevima

Naučiti pravilan odabir i doziranje opterećenja kroz različite oblike vježbi te korištenjem različitih rekvizita tj. Sprava

Naučiti analizirati statičku i dinamičku posturu klijenata

Ovladati različitim koncipiranjem grupnih i privatnih sati, kao i pristupom klijentima unutar različitih trenažnih skupina

Upoznati se sa poviješću metoda, teorijskim postulatima, suvremenim nadopunama te svim standardima koje nameće struka

CERTIFIKACIJSKI SEMINARI I CIJENE

INTENSIVE MAT-PLUS – IMP

IMP certifikacijski seminar osigurava temeljna znanja i vještine koji su potrebni za učinkovito vođenje grupnih i privatnih pilates programa. Ovaj seminar pokriva ukupni repertoar pilatesa na podlogama, osnovnog i srednjeg stupnja intenziteta (Essential, Intermediate Matwork). Ujedno se u isti integrira rad sa malim rekvizitima kako bi predstavile raznovrsnije opcije temeljnih vježbi te specifične modifikacije, adresirane različitim potrebama klijenata.

Seminar se održava kroz dva vikenda.

Cijena seminara:

1.000,00 €

INTENSIVE REFORMER – IR

IR certifikacijski seminar podučava kako dizajnirati i voditi osnovni i srednji stupanj pilatesa na reformer spravi, kako grupne tako i personalne treninge. Iako se IR može slušati prije IMP seminara, preporuka je da se IMP odsluša prvi. Seminar pokriva korisne informacije vezane za posturalnu analizu, programiranje treninga temeljem posture, niz modifikacijskih i korekcijskih vježbi te vježbi za intenzivno kondicioniranje tijela.

Seminar se održava kroz dva vikenda.

Cijena seminara:

1.400,00 €

INTENSIVE CADILLAC, CHAIR & BARRELS – ICCB

ICCB semina, pokriva pilates metodu na spravama Cadillac, Chair i Barreli. Ovaj seminar je nastavak Mat i Reformer edukacije i kao takav uči ukupnosti pilates metode. Seminar pokriva specifičnosti primjene svake sprave, kako ih međusobno kombinirati u istom trenažnom procesu sa ciljem koncipiranja efikasnih treninga. Potrebno je odslušati IMP I IR prije slušanja ovog seminara.

Seminar se održava kroz dva vikenda.

Cijena seminara:

1.650,00 €

INJURIES AND SPECIAL POPULATIONS – ISP

ISP seminar pokriva područje terapijskog pilatesa. ISP podučava kako modificirati treninge adresirane slabostima, bolnim stanjima stanjima, bolestima, posturalnim problemima i ozljedama. Nastava pokriva raznovrsne pristupe rehabilitaciji mišićno-koštanog sustava, anatomiju i biomehaniku, disfunkcije i patologiju te konkretne modifikacije za trening svih patologijom obuhvaćenih dijelova tijela. Također pokriva trudnoću i post-natalno razdoblje, uključujući vježbi i program dizajn. Seminar uključuje niz korektivnih i terapijskih vježbi i protokola namijenjenih sanaciji bolnih stanja i ozljeda. Preduvjeti za ovaj seminar su IMP ili IR.

Seminar se održava kroz dva vikenda.

Cijena seminara:

1.100,00 €

Datumi

IR / INTENSIVE REFORMER

osnovni i srednji stupanj, dva vikenda:

17.-19.3. i 24.-26.3.2023.

AR / ADVANCED REFORMER

naprednji stupanj, jedan vikend:

1.-2.4.2023.

IMP / INTENSIVE MATWORK

osnovni i srednji stupanj, dva vikenda:

29.-30.4. i 6.-7.5.2023.

ICH / INTENSIVE CHAIR

osnovni i srednji stupanj, jedan vikend:

20.-21.5.2023.

ISP / TERAPIJSKI PILATES

 Injury and special population:

26.-28.5.2023.

Edukacija se održava u Body & Mind Centru u Zagrebu.
Predavač: Mirela Anić, međunarnodni edukator Pilatesa, sa preko 25 godina staža u treningu rekreativaca i sportaša te skoro 20 godina staža u educiranju više tisuća studenata iz regije i šire.

Prijava na STOTT PILATES® seminare

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.

Želiš li suputnika na putu prema zdravom tijelu i umu?

Na pravom si mjestu. Saznaj među prvima novosti Body & Mind Health Performance Centra za zdravo tijelo i zdrav um.

Jesi li sportaš ili rekreativac?