DNS seminari

Početna > Novosti > DNS seminari

DNS seminar namijenjen je trenerima, kineziolozima, fizijatrima, fizioterapeutima i svima koji se bave optimizacijom pokreta.

Što želimo postići

Demonstraciju i razumijevanje osnovnih principa razvojne kineziologije s naglaskom na motorički razvoj tijekom prve godine života

Objasniti i opisati povezanost između motoričkog razvoja tijekom prve godine života i patologija nastalih na lokomotornom sustavu u odrasloj dobi

Osigurati razumijevanje nove terminologije poput: funkcionalno centriranje zgloba, punctum fixum, punctum mobile i Integracijski stabilizacijski sustav kralježnice (ISSS)

Prikazati osnovno razumijevanje principa refleksne lokomocije

Evaluirati i ispraviti loš obrazac disanja

Procijeniti ISSS vizualno i primjenom dinamičkih funkcionalnih testovamijevanje nove terminologije poput: funkcionalno centriranje zgloba, punctum fixum, punctum mobile i Integracijski stabilizacijski sustav kralježnice (ISSS)

Integrirati korekcijske vježbe bazirane na DNS funkcionalnim testovima i razvojnim položajima i pozicijama korištenim u razvojnoj kineziologiji

Osigurati osnovna klinička objašnjenja i načine za bolju integraciju DNS pritupa u svakodnevnu praksu, ukljućujući i edukaciju samih pacijenata

Osigurati razumijevanje nove terminologije poput: funkcionalno centriranje zgloba, punctum fixum, punctum mobile i Integracijski stabilizacijski sustav kralježnice (ISSS)

Broj mjesta je ograničen!

Prijave na edukacija@body8mind.com,  na +38591600 ili osobno u Vukasovićeva 1 u Zagrebu.

DNS Exercise "I"

26.-27.02.2022.

DNS Exercise "II"

07.- 08.05.2022.

DNS Skills Course on Scoliosis

10.-11.12.2022.

DNS Exercise "I"

28.-29.01.2023.
02.-03.09.2023.

DNS Exercise "II"

11.-12.03.2023.
02.-03.12.2023.

Više na:

Prijavite se za DNS seminare:

GRUPNI PROGRAM

Treninzi u grupama odvijaju se u malim trenažnim skupinama od 6 do 8 polaznika.
Male grupe omogućuju veću individualizaciju programa unutar iste skupine. Treninzi grupa programiraju se s ciljem postizanja konkretnih rezultata za određeni period, poštujući sastav grupe, razinu sposobnosti i mogućnosti klijenata unutar grupe. I unutar grupnih programa pazi se na kvalitetu podučavanja i kontrole izvođenja vježbi svakog sudionika te se nastoji odgovoriti individualno specifičnim zahtjevima klijenata unutar grupe.

Najbolji dio treninga u grupi je motivacijska atmosfera, veselje i pozitivizam koji su važan pokretač u kontinuiranoj brizi za zdravlje i vrhunsku formu.
Preporuča se osobama s ranijim iskustvom u treningu i osobama bez ograničenja, izuzev grupnih Prenatal i Active programa.

Tipovi grupnih trening programa:

 • PILATES na mašinama (dominantno na Reformeru)
 • PILATES na parteru (MATWORK)
 • PROGRESSIVE funkcionalno – kondicijski program
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski programi za djecu
 • PRENATAL i POSTNATAL*
 • ACTIVE zdravstveni fitness (program terapije pokretom)*

*Ovi programi spadaju u grupne programe, ali za posebne populacijske skupine, osobe s posebnim ograničenjima i potrebom za modifikacijom vježbi te za osobe sa bolnim stanjima i ozljedama.

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni treninzi su treninzi najvišeg standarda, temeljeni na rezultatima dijagnostike te usklađeni s ciljevima klijenta.

U ovom programu potpuno se odgovara preferencijama, osobinama i mogućnostima klijenta.

Klijenta se detaljno podučava, kontrolira i podržava u provedbi svake vježbe te drugim aspektima optimizacije zdravlja i dugovječnosti.

Posebno se preporuča osobama u kineziterapiji, osobama specifičnih trenažnih zahtjeva i ciljeva te osobama kojima treba više inicijalne podrške prilikom ulaska u trenažni program.

Tipovi individualnih trening programa:

 • PILATES na mašinama
 • PILATES na parteru
 • PROGRESSIVE program različitih ciljeva: redukcija potkožne masti, izgradnja mišića, povećanje funkcionalnosti i kondicije, razvoj sposobnosti i dr.
 • TERAPIJA POKRETOM – programi korekcije posture i sanacije bolnih stanja/ozljeda
 • PRENATAL i POSTNATAL
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski program za djecu

Oblici individualnih treninga:

 • Single – jedan klijent s trenerom (1 na 1)
 • Duo – dva klijenta s trenerom (2 na 1)
 • Semi individual – tri klijenta s trenerom (3 na 1)