BODY & MIND online kongres

Početna > Novosti > BODY & MIND online kongress

Body & Mind kongres je događaj koji povezuje stručnjake iz različitih područja treninga, terapije, nutricionizma i psihologije, s ciljem dijeljenja znanja i iskustva. Ideja je ovog kongresa povezati predavače koji se ističu kvalitetom svog rada, brigom za klijente, jedinstvenim i inovativnim pristupom te doprinosom struci tako da propitkuju,  inspiriraju, mijenjaju i ostavljaju trag.

Povezivanjem i suradnjom stručnjaka različitih područja te kolega iz struke, želi se ukazati na važnost kvalitetnih odnosa, međusobnog uvažavanja i poštivanja, koji će potaknuti na rast svakog pojedinca te društvo u cijelosti. Svaki predavač priča svoju priču ali se svi ujedinjuju u zajedničkoj misiji promocije znatiželje, znanja, kreativnosti i suradnje.

Upravo zato je Body & Mind kongres događaj kojem trebate prisustvovati!

Polaznici ovog kongresa imat će priliku upoznati nove pristupe i alate kojima se unapređuje kvaliteta života, poboljšava zdravlje i performanse. Kongres je namijenjen trenerima, terapeutima, sportašima, rekreativcima te svima drugima koji žele naučiti kako na inteligentan način pristupiti svom zdravlju i treningu.

Kongres je koncipiran od tri dana u kojima se održava niz teorijsko-praktičnih predavanja. Petak je namijenjen integrativnom pristupu zdravlju i performansama te sadrži predavanja vezana za prehranu, post, mentalno zdravlje itd. Subota pokriva područje treninga i dopunskih modaliteta, nužnih za očuvanje zdravlja rekreativaca i sportaša. Nedjelja pokriva područje kondicijske pripreme sportaša.

Predavači

Goran Sajko (kineziolog)

Diplomirao 1998. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu s usmjerenjem na osnovne kineziološke transformacije i kineziološku rekreaciju. Od završetka fakulteta do danas radi kao osobni kondicijski trener s brojnim klijentima iz poslovnog, političkog i estradnog svijeta, te vrhunskim sportašima. Od 2008g. gostuje kao predavač na domačim i inozemnim konvencijama vezanim za fitness, rehabilitaciju i proučavanje ljudskog pokreta. Svoj hobi i ljubav prema prirodi , planinama i putovanjima je pretvorio u nadopunu profesiji organizirajući više međunarodnih ekspedicija i putovanja na najviše vrhove svijeta. Mera Peak, Kilimanjaro, Damavand, Grossglockner, Mt Fuji, su samo neke od destinacija koje je posjetio i odveo svoje klijente i prijatelje.

Igor Čerenšek (mag. psych; mentalni trener)

Bivši vrhunski sportaš sa diplomom iz psihologije koju je stekao na Sveučilištu u Minnesoti, S.A.D. kao jedan od tri najbolja studenta sportaša u generaciji. Igor je 13 puta uvršten u All American i dvije godine za redom u akademski All American tim od strane ESPN organizacije. Godine 2004. američki senat pohvaljuje ga izuzetnim doprinosom za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Ateni. Bio je finalist svjetskog prvenstva u plivanju 2002. i 2006. godine. Igor od 2008 godine radi kao Mentalni trener i psiholog s vrhunskim sportašima, trener u leadership-u za vrhunske poslovne managere i timove, a posjeduje i certifikat trenera u poslovnom okruženju (certified business coach), vlasnik je certifikata ISMA-e (International Stress Management Association); provodi programe stress managementa u općoj populaciji od 2008 godine a zadnjih je 8 godina predavač za Stress Management kolegij u sklopu edukacije Hrvatske Udruge Managera Croma EduCare. Predavač je i nositelj kolegija komunikologija na Fitnes Učilištu u Zagrebu od njenog osnutka. Treninge uz njega provode psiholozi, članovi njegovog tima, koji zajedno svakodnevno rade na razvoju izvrsnosti u sportskoj i općoj populaciji. Neki od klijenata s kojima je Igor radio ili radi su: Lolo Jones (olimpijka atletičarka iz S.A.D.-a), Borna Ćorić (top 50 ATP tenisač), Damir Martin, srebrni veslač iz OI Rio 2016.), Anđela Mužinić (naša srebrna paraolimpijka iz Ria), Nikola Katić (nogometaš FC Glasgow Rangers-a i hrvatski reprezentativac) i mnogi drugi. Radi kao motivacijski govornik i vodio je brojne treninge za kompanije poput: Pliva, Atlantic, Bellabeat ltd; Dell; Erickson, Mylan, Pfizer, Deloitte, E&Y, Medika, Raiffeisen banka, HRT, RTL,  i drugi. Igor je vlasnik zaštićenog branda i tehnologije rada “Mentalni Trening” u RH kojeg vodi od 2008. godine. Autor je brojnih članaka, radova, te knjiga: Mentalni trening priručnik za trenere; Roditelji novog doba; Mala knjiga velikih Promjena.

Luka Svilar (physical performance specialist / s&c coach)

I am a physical performance specialist and strength & conditioning coach. I have earned my Master of Kinesiology degree from the Faculty of Kinesiology at the University of Zagreb (Croatia), and my PhD from the Faculty of Education and Sport, University of the Basque Country (Spain). During my Master studies I also studied as an exchange student at Jan Komensky University’s School of Physical Education and Sports in Slovakia as well as the School of Medicine at Lund University in Sweden. After graduation I was accepted for a lecturing position at the University of Zagreb. As far as my practical experience goes, I have worked with basketball clubs Zagreb, Türk Telekom, Baskonia and Unics. I have also worked with the Croatian national youth and senior teams, achieving a gold medal with the U18 team at the Eurobasket championship in 2012 and winning Spanish Championship in 2020. I also spent several years working in Zagreb as a coach at a Biotraining sport company where I gave my best to improve the performance of athletes in various sports, mainly basketball, tennis and football. Currently, I reside in Russia, where I work as the Head of Physical Performance and Sport Rehabilitation. I have published several papers related to sports training and injury prevention and I was repeatedly awarded for exceptional study achievements. I am also author of two books ‘Functional Movement Preparation: Basketball Training and Game’ and ‘Essentials of Physical Performance in Elite Basketball’.

Maja Diklić (edukatorica, terapeutkinja, poduzetnica, trenerica)

Vlasnica Studija Eccentric iz Osijeka, koji ove godine slavi 10 godina postojanja.
Diplomirala na Pravnom fakultetu u Osijeku i nakon toga upisala studij Kineziologije u Splitu, smjer Kineziterapija.
Konstantno gladna znanja i novih informacija uz pomoć kojih ću bolje razumjeti kompleksan sustav zvani čovjek, te tako pomoći ljudima koji ju okružuju, neprestano istražuje, educira se, te educira druge (trenere, terapeute, klijente). U tu svrhu osmislila je poseban sustav nazvan Eccentric Health System, koji u svom kurikulumu integrira informacije, alate, koji su od koristi i trenerima, terapeutima, ali i rekreativcima, a temeljen je na holističkom pristupu pojedincu.
Dugi niz godina posvetila je svoj rad klijentima koji su u procesu postrehabilitacije ka funkcionalnoj rekreaciji. Njen rad temeljen je na dijagnostici, reedukaciji, terapiji i na tu temu pisala je brojne članke, predavala na panelima, konvencijama, organizirala edukacije.
Od brojnih licenci koje posjeduje, a vezane su uz terapiju i pokret, izdvaja Functional Range Conditioning, Injuries and special populations, Stott pilates, licenca za Buteyko metodu disanja, DNS exercise sva tri levela, te dva levela DNS-a za terapeute.
Veliki fokus u svom radu stavlja na vježbe disanja, bilo kroz individualnu dijagnostiku i terapiju, bilo kroz trening kao njegov sastavni dio jer bez optimalnog obrasca disanja, nema ni optimalnog življenja.

Javor Vrkljan (kineziolog i kondicijski trener)

Svoje formalno obrazovanje stječe na preddiplomskom studiju Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, usmjerenje kondicijska priprema sportaša.

Trenerskim poslom bavi se unazad trinaest godina, a u svojem radu imao je prilike surađivati s nizom vrhunskih sportaša iz različitih područja sporta, od kojih se svakako ističu  ski reprezentativci Filip Zubčić, Matej Vidović te braća Samuel i Elijas Kolega, davis cup reprezentativci Nikola Mektić i Borna Čorić, nogometaši Mathias Chago i današnji reprezentativac Ante Budimir.

Kao dio tima Croatian Combat Academy-a pripremao je velik broj MMA boraca, među kojima i  UFC borca Gorana Reljića .

Nedugo zatim postaje glavni kondicijski trener MMA tima “ House of pain” gdje je trenirao velik broj boraca, od kojih su bili i UFC borac Igor Pokrajac te današnji KSW prvak Roberto Soldić.

Autor je mnogih stručnih članaka vezanih uz kondicijsku pripremu boraca kao kolumnist Fight site portala.

Dugogodišnji je kondicijski trener proslavljenog hrvatskog boksača, WBC interkontinentalnog prvaka svijeta Ivice Bačurina. Bio je trener brojnim hrvatskim reprezentativcima u sportskom penjanju, među kojima i juniorski prvak svijeta Borna Čujić.

U svom trenažnom radu implementira raznovrsne tehnologije treninga, pa tako završava Strong First kettlebell certifikaciju i postaje instruktor u radu s girjama.

Osim klasičnih metoda treniranja, gaji strast prema nekonvencionalnom obliku treniranja te pohađa brojne radionice iz područja rada s indijskim palicama, pod okriljem TACFIT organizacije.

Znanja i kompetencije u kondicijskoj pripremi sportaša upotpunjuje EXOS performance specialist cerifikacijom .

Gordana Majerić (EMM-tech, Dry Needling Medical Acupuncure, Neurokinetic Therapy level 3 praktičar, Mobilisation Of The Neuroimmune System, Dynamic Tape praktičar)

Gordana Majerić Tomić magistra je kineziologije s primarnim poljem djelovanja u rekreaciji, no veliki joj je interes u praksi spojiti terapijske koncepte s trenažnim sadržajima. Predavač je i organizator stručnih predavanja i panela u sklopu vlastitog poslovnog projekta „fisKULTURA“, sudionik mnogih stručnih kongresa, te autorica niza članaka i stručnih tekstova rehabilitacijskog pristupa vježbanju. Kao zaljubljenica u pokret dugi niz godina educira se i istražuje načine kako vježbom i manipulativnim metodama doći do motoričkih rješenja za kvalitetan životni pokret. Idejni je sukreator Majer metode. Majka, supruga, ponekad poduzetnica.

(EMM-tech, Dry Needling Medical Acupuncure, Neurokinetic Therapy level 3 praktičar, Mobilisation Of The Neuroimmune System, Dynamic Tape praktičar)

Luka Marasović (nutricionist)

Nisam samo ekspert za prehranu – nutricionist, već osoba koja je zaljubljena u hranu kojom sam od malena svakodnevno okružen (s obzirom da mi se u sklopu doma nalazi obiteljski restoran). Svoj put davanja pozornosti hrani i prehrani započinjem sa svojih 15 godina kada sam pokušao “nabaciti koju kilu više” s ciljem postizanja veće količine mišićne mase, s obzirom da sam se bavio borilačkim sportovima od svoje 7. godine života (9 godina karatea i 7 godina hrvanja). Od tada nije prošao niti jedan dan da ne razmišljam o tome što unosim u svoje tijelo, a trenutno dok pišem ovu biografiju imam 29 godina. Naravno da znanje nije došlo samo od sebe, već sam kroz cijeli proces formalnog i neformalnog obrazovanja, rada te zdravog načina življenja konstantno rastao istim. Nakon završetka srednje škole upisujem prekvalifikaciju (na razini SSS) za nutricionizam te upisujem studij na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme studija aktivan sam u izradi znanstevnih radova i paralelno polazim razne edukacije te sam mentoriran od strane obrazovnih institucija i stručnjaka iz područja nutricionizma i energetike u sportu u i izvan Republike Hrvatske. 2019. godine preporučen sam od strane Hrvatskog olimpijskog odbor (HOO) International Olympic Committee-u za program “IOC diploma in Sports Nutrition” na koji se apliciram. Krajem 2021. godine započinjem specijalizaciju iz kliničkog nutricionizma, kako bih zaokružio cijelu priču vezano uz karijeru. 2 Kroz svoju karijeru kao nutricionist surađivao sam i surađujem s profesionalnim sportašima, a u manjoj mjeri s rekreativcima i osobama koje imaju druge zahtjeve vezano uz ishranu. Moj pristup baziran je na najnovijim znanstvenim spoznajam iz navedenog područja. Razvijam prehrambene strategije koje dovode do dugoročnih i održivih rezultata. Većinu vremena i životne energije posvetio sam znanosti o hrani i prehrani te ujedno i svima onima kojima mogu pomoći svojim svakodnevnim napretkom i znanjem koje stječem u tom području

Dalibor Petrinić

Bavi se istraživanjem ljudskog tijela i ljudskih sposobnosti zadnjih 16 godina.  U tom periodu radio je s više od tisuću ljudi, što uživo što online i na njima i sebi isprobao sve moguće programe vježbanja, prehrane i suplementacije, ne bi li došao do što boljeg saznanja kako zapravo funkcionira ljudsko tijelo.  Fitnessom se bavi duže od 2 desetljeća, ali tek je unazad 8 godina shvatio što to zapravo znači biti fit i kako ova službena definicija fitnessa koja se promovira putem medija i službenog obrazovanja nema puno veze sa zdravljem. Autor je 3 knjige o prehrani: “Prehrana za koju smo stvoreni”, “Postom do zdravlja i dugovječnosti” i “Prehrana za zdravo odrastanje”. Također, puno truda, vremena i energije ulaže u buđenje ljudske svijesti jer smatra da je upravo taj nedostatak svjesnosti i zahvalnosti najveći razlog zašto je većina ljudi u tako lošem zdravstvenom stanju.

Saša Semeredi (S&C Coach, Lecturer, PhD candidate FSFVNS)

Doktorant Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Unizerziteta u Novom Sadu.
Glavni Kondicioni trener FK Vojvodina Novi Sad. Osvajač Kupa Srbije za sezonu 2019/2020.
Internacionalno iskustvo u nogometu kroz saradnju sa fudblalskim klubovima iz Srbije, Španije i Francuske.
Bivši kondicioni trener FK Crvena Zvezda (Srbija) i Sochaux Montbeliard (Francuska).
Specijalista za fizičku pripremu Fudbalskog Saveza Srbije i predavač na UEFA kursevima za licenciranje fudbalskih trenera.
Suvlasnik Kinezis Trening Centra iz Novog Sada koji je usmeren ka fizičkoj pripremi i rehabilitaciji profesionalnih fudbalera i tenisera iz zemlje i inostranstva.

Istraživač saradnik Applied Bioenergetics Lab-a pod mentorstvom Prof. Dr Sergeja Ostojića MD.
Autor većeg broja naučnih i konferencijskih radova, kao i predavač na Naučnim Konferencijama, seminarima i praktičnim radionicama u zemlji i inostranstvu.
Vlasnik sasasemeredi.com.

Matija Rajnović (M.Sc.Physioth., structural bodywork practitioner, manual therapist, IASTM practiotioner, NKT lv3)

Nakon završenog studija fizioterapije 2011, započinje sa radom u privatnoj praksi i rukometnim klubovima. 2014 uz posao upisuje diplomski studij fizioterapije koji završava 2016 i stječe titulu magistra fizioterapije.

Od 2011 do sada konstantno se educira u području dijagnostike, manualne ortopedske terapije, miofascijalnih tehnika, te sportske prevencije i rehabilitacije. Radio je kao fizioterapeut mlađih uzrasta hrvatske rukometne reprezentacije.  2021 postaje fizioterapeut A selekcije rukometne reprezentacije.

Suosnivač je udruge Initium, najveće organizacije za neformalnu edukaciju fizioterapeuta u RH, te vlasnik Tensegrity centra u Zagrebu.

Uža specijalnost su mu križobolje i lumboishialgije, te sportske ozljede(gležanj, koljeno, kuk, rame).

Srđan Zirojević, Exercise Physiology: Strength & Conditioning/Fitness Entrepreneurship

Obrazovanje i usavršavanje
Exercise Physiology: Strength & Conditioning/Fitness
Viši Fudbaski trener
Menadžer trenažne tehnoglogije
“Razvoj brzine”
Master Okupacione Terapije
“Rezilijentnost na fizički i emocionalni stres”

Polja individualnog usavršavanja/ istraživanja:
Evidence- Based Hyp training- UK College
integrating hyp. & CBT
Meridian therapy tretament
NEURO- performance training

Radno iskustvo:
FK. Rad
FK. Crvena Zvezda
F.K Vojvodina
F.K Olimpija
U21 Reprezentacija Srbije
VTK Diosgyor
F.K. Gaziantep
FK. Slovan Bratislava

U prethodnih 16 godina individualni rad sa preko 300 fudbalskih igrača reprezentativnih selekcija iz različitih zemalja Evrope.

Projekti:
Rezilijentnost na stres:
Istraživanje različitih vrsta stresora – njihov kratkoročni, srednjeročni i dugoročni efekat na imuni sistem.

FEP- Football efficiency patterns
Efikasnost igrača u fudbalu zasnovana na tehničko, taktičkim obrascima koji unapredjuju situacionu efikasnost na terenu za preko 80%
FEP trenutno radi na analizi neverbalne komunikacije na terenu kao i kontroli/ispoljavanju emocija što u kombinaciji sa obrascima može da pruži kontrolu i predvidjanje tokom igre.

Platforma objektivnost:
Do sada sam zajedno sa mojim timom istražio preko 90 popularnih metoda i aktivno pišem o tome šta ljudi mogu da očekuju i na koji način nešto radi
Otac, muž, istraživač u potrazi za istinom, neko ko istinski veruje u prave vrednosti.

Igor Blažinčić, mag.cin kondicijski trener PROGRESSIVE® coach

Igor je prije sveg otac dvoje prekrasne djece te muž krasne žene. Vlasnik je Body & Mind franšize i kondicijski trener zadnjih dvadesetak godina. Za to vrijeme trenirao je mnoge Hrvatske klubove sa kojima je postizao vrhunske rezultate, reprezentacije te mnoge poznate Hrvatske sportaše. Neki od značajnijih reprezentacija i klubova sa kojima je radio su: Hrvatska rukometna reprezentacija, Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija, KK Cibona Zagreb, KK Zagreb, RK PPD Zagreb te mnogi drugi klubovi i reprezentacije. Zajedno sa Mirelom Igor je prije deset godina kreirao i osmislio PROGRESSIVE sustav kondicijske pripreme po kojem trenira veliki broj sportaša u Body & Mind Performance Centru u Zagrebu ili online. Uz rad sa klijentima u našem centru Igor je angažiran i kao koordinator kondicijske pripreme košarkaške akademije Cedevita Junior i kao kondicijski trener seniorske ekipe KK Cedevita Junior te je zadužen za kreiranje plana i programa svih selekcija akademije. Od samih početaka rada Igor je inovator u radu sa svojim klijentima te u svoj rad implementira mnoga različita znanja, vještine i tehnike, a sve sa ciljem unapređenja njihovog zdravlja i sposobnosti. Uz sve dnevne obaveze vezano za posao Igor nastoji što više vremena provoditi sa svojom obitelji koja mu je na prvom mjestu te živjeti u skladu sa prirodom u koju je veliki zaljubljenik. Igor je vjećni optimista, zaljubljenik u boks koji redovno trenira, živi život punim plućima i veseli se svakoj sekundi prekrasnog života koji je ovaj puta njegova duša izabrala. Prehrana koju Igor unosi je velikom večinom sviježe voće i povrće te od kada je otkrio Qigong i Tai Chi nastoji ih svakodnevno vježbati kako bi unaprijedio svoje zdravlje i razinu energije. Svakodnevna meditacija učenje i čitanje nečeg novog mu pomaže da ostane u fokusu te da razvija svoje mentalne potencijale, a vječna borba za istinu i pravdu da ga podsjeti što znači njegovo ime Igor.

Kostas Chatzichristos , the Director of Performance at the Russian powerhouse CSKA Moscow

Kostas Chatzichristos is currently the Director of Performance at the Russian powerhouse CSKA Moscow, being responsible for player athletic development and rehabilitation. The two times European Champion with CSKA has also acted as a strength and conditioning specialist in elite basketball teams in Europe (Olympiacos BC, Panionios BC) and the US (University of Georgia). He is also a co-founder and acting director of the Euroleague Strength & Conditioning Coaches Association (ESCCA).

Kostas is also a co-founder at Performance22Lab, a state-of-the-art rehabilitation and performance center – located in his hometown Athens, Greece – where he has been training athletes of all levels, ages and different sports. He is mostly known for his ongoing work with professional basketball players, as he has worked with some of the best male and female basketball players of this generation helping them perform at their best or/and rehabilitate from injuries.

A frequent speaker at international and national educational events, Kostas has also authored numerous articles in fitness publications, has produced educational products for coaches and has consulted sports federations and select teams on player athletic development. Every summer he runs a popular mentorship program, while P22Lab’s internship is a sought-after opportunity by young aspiring strength and conditioning professionals through out Europe and Greece. Kostas is a Certified Strength and Conditioning Specialist (CSCS), holds a master’s degree in Exercise Physiology and Sports Nutrition from the University of Texas at Austin, has been an intern at EXOS (former Athlete’s Performance) and a bachelor’s degree in Sports Science from the University of Athens.

tema: “Exercise program design for ankle rehabilitation and conditioning”

Shawn Windle, Director of sport performance – Indiana Pacers NBA

Professional Experience

 

Indiana Pacers | 2005 – Present | 2012 NBA Strength Coach of the Year

 

Director of Sports Performance/Assistant Athletic Trainer

 

            Coordinate performance & biomechanical measurements

            Design and implement strength & conditioning programs to address the rate

limiting factor of each athlete using biomechanical and performance

testing data

            Organize and direct all rehabilitation programs for injured athletes

Monitor, track, and report on-court & weight room performance metrics

            Advise Head Coach on practice planning and workload management

            Coordinate off-site Strength & Conditioning services for Off-Season workouts

Responsible for evaluating draft prospects

Identify, evaluate, and procure technology that enhances Performance

Manage a team of Performance Coaches, Nutritionist, Interns, and Sleep

consultant

                                   

Rutgers University | 2001 – 2005 |

 

Coordinator of Strength & Conditioning for Olympic Sports

            Supervise all Olympic Sport Strength Staff

Responsible for the physical development of 425 student-athletes with primary

responsibility for Men’s and Women’s Basketball – Baseball – Golf -Soccer

            Developed Strength & Conditioning website www.scarletknights.com/strength

 

University of Connecticut | 1998 – 2001 

 

Assistant Strength & Conditioning Coach

 

Primary Strength Coach for Men’s Basketball. 

Assistant Strength Coach with football and other assigned sports

 

Catskill Cougars Professional Baseball Club | 1998 |

 

Athletic Training and Strength & Conditioning Coordinator

            Developed Strength & Conditioning programs for independent Minor league

baseball team

Conducted orthopedic physical evaluations for all injuries

Designed rehabilitation programs for injured athletes

Responsible for Athletic Training and Strength & Conditioning budget

Interacted between coaches, athletes, physicians, and management

 

Holy Cross College | 1997 – 1998 |

Strength & Conditioning Coach/Part time

            Developed strength & conditioning programs for men’s and Women’s varsity

athletic teams

Assisted with the implementation of football program

 

Education

Australian Catholic University

            Masters Certificate, High Performance Sport, December 2020

University of Maine at Presque Isle

            Bachelor of Science, Athletic Training, May 1996

 

 

Certifications

            Certified Strength & Conditioning Specialist (NSCA)

            Registered Strength & Conditioning Coach * Emeritus (NSCA)

            Certified Athletic Trainer (NATA)

            Performance Enhancement Specialist (NASM)

            Corrective Exercise Specialist (NASM)

            Functional Movement Screen

            USA Weightlifting Club Coach

            Certified First Aid and CPR (American Heart Association)

            Owens Recovery Science Blood Flow Restriction Specialist

 

 

Related Experience

2019                            Gatorade Advisory Panel NBA

2013                            ESPN Consultant – Basketball Talent Identification

2013                            Gatorade Advisory Panel NBA

May 2011-May 2013  President, National Basketball Strength & Conditioning Assoc.

May 2008-May 2011  Secretary/Treasurer, NBSCA

2000-2016                   Co-Founder of www.sbcoachescollege.com

Created Scientific Advisory Panel for the NBSCA

First Strength & Conditioning Coach to travel to China as a representative of the NBA to

            speak to National Team Coaches, Wuhan, China (2011)

Speaker at local, regional and national Strength & Conditioning Conferences

 

Saša Segedi, kineziolog

Saša Segedi diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te ima preko 14 godina iskustva u fitness industriji. Nakon šesnaestogodišnje aktivne sportske Judo karijere, Saša započinje svoju fitness priču kao fitness instruktor. Tijekom godina, prolazi mnoge edukacije u fitness segmentu (Cycling, Pump, Core Experss…) ali i razne edukacije usmjerene na razvoj prodajnih/komunikacijskih vještina te  vještina vođenja i upravljanja timom, koje je stekao vodeći World Class centre u Zagrebu. Tijekom tih godina, Saša skuplja ”all round” znanje iz svih segmenata fitness industrije.

Želja za konstantnim usavršavanjem u Kineziološkom segmentu, vodi ga na edukacije Weight Liftinga (Metalac, 2016.), Strong First Lifts (Rijeka, 2016.,2017) te certifikacije Strong First Girya (Rijeka, 2015., Vicenzia, 2018.), DNS Kinesiology Approach, lvl. L1, L2, L3 (Split, 2015., 2016.), CFSC, L1, L2 (Split, 2018.), ALTIS (Foundation Course, 2021.) gdje stječe znanja i iskustva u području sportskog, rekreativnog treninga te rehabilitacijskog pristupa prema DNS metodi.

Kao osobni trener, Saša je pomogao mnogim rekreativcima i sportašima da unaprijede svoje sposobnosti te ostvare svoje fitness ciljeve kroz njegov funkcionalni pristup treningu. Cilj potonjeg jest ponajprije poboljšati kvalitetu života podižući i unapređujući kako motoričke tako i funkcionalne sposobnosti svakog klijenta ponaosob.

Saša trenutno radi kao osobni trener te edukatoru području rekreacije/fitnessa te sportskog pristupa treningu.

Posebni gosti:

Shawn Windle

Director of sport performance – Indiana Pacers NBA

Kostas Chatzichristos

Atletic development coach CSKA Moscow Basketball

Lokacija:

Kongres se održava ONLINE, a ovisno o prilikama moguće je i on site, u Body & Mind Sport Performance Centru u Zagrebu, na adresi Vukasovićeva 1.

Datum:

16.-18.04.2021.

Cijena:

Dva dana (petak i subota): 380,00 kn / 50,00 EUR

Tri dana: 650,00 kn / 85,00 EUR

Raspored predavanja:

Raspored predavača po danima je podložan promjeni. Naime
predavači su organizirani po danima, jedino postoji još
eventualna reorganizacija po satima.

PETAK 16.04.2021.
Integrativni pristup zdravlju:

14:00 – 15:00h
Uvodni dio organizatora

15:00 – 16:15h
Luka Marasović  – PREHRAMBENE STRATEGIJE U
REKREACIJI I SPORTU

 

16:30 – 17:45h
Igor Čerenšek – MENTALNA SIMULACIJA U SPORTU

 

18:00 – 19:45h
Srđan Zirojevic  – BIOHACKING

 

20:00-21:15h

Goran Sajko – LONGEVITY program

SUBOTA 17.04.2021.
Trening i zdravlje:

9:00- 10:15h
Maja Diklić – DISANJE

10:30 – 11:45h
Mirela Anić – ATF

12:00 – 13:15h
Dalibor Petrinić – ŠTO JE TO HOLISTIČKI FITNESS

13: 30 – 14:45h
Gordana Majerić – SENZORNO U SENZORNOMOTORIČNOM

15:15 – 16:30h
Saša Segedi – SUSTAV TRENINGA SA GIRJAMA ZA
REKREATIVNU POPULACIJU

16:45 – 18:00h
Matija Rajnović – OSTEITIS PUBIS / moderni
fizioterapijski pristup

18:15 – 19:00h:
Kostas Chatzichristos (CSK)

NEDJELJA 18.04.2021.
Kondicijska priprema sportaša:

9:00 – 10:15h
Igor Blažinčić – INTEGRATIVNI PRISTUP KONDICIJSKOJ PRIPREMI

  

10:30 -11:45h
Mirela Anić -MIOFASCIJALNI TRENING U VRHUNSKOM SPORTU

  

12:00 – 13:15h
Sasa Semeredi – UPRAVLJANJE EKIPOM U PROFESIONALNOM FUDBALU

  

13:30 -14:45h:
Javor Vrkljan – VELOCITY BASED TRAINING

  

15:15 -16:30h
Luka Svilar- PRINCIPI TRENINGA JAKOSTI U VRHUNSKOJ KOŠARKAŠKOJ EKIPI

  

6:45 – 17:45h
Srđan Zirojević – FEB – FOOTBALL EFFICIENCY
PATTERN

  

18:00 – 19:00h
Shawn Windle (NBA)

Veselimo se ovom jedinstvenom događaju u regiji, susretu iznimnih ljudi i predavača, pozitivnoj energiji, suradnji i davanju koje želimo prenijeti na sve sudionike kongresa!

Prijava za ONLINE kongres

GRUPNI PROGRAM

Treninzi u grupama odvijaju se u malim trenažnim skupinama od 6 do 8 polaznika.
Male grupe omogućuju veću individualizaciju programa unutar iste skupine. Treninzi grupa programiraju se s ciljem postizanja konkretnih rezultata za određeni period, poštujući sastav grupe, razinu sposobnosti i mogućnosti klijenata unutar grupe. I unutar grupnih programa pazi se na kvalitetu podučavanja i kontrole izvođenja vježbi svakog sudionika te se nastoji odgovoriti individualno specifičnim zahtjevima klijenata unutar grupe.

Najbolji dio treninga u grupi je motivacijska atmosfera, veselje i pozitivizam koji su važan pokretač u kontinuiranoj brizi za zdravlje i vrhunsku formu.
Preporuča se osobama s ranijim iskustvom u treningu i osobama bez ograničenja, izuzev grupnih Prenatal i Active programa.

Tipovi grupnih trening programa:

 • PILATES na mašinama (dominantno na Reformeru)
 • PILATES na parteru (MATWORK)
 • PROGRESSIVE funkcionalno – kondicijski program
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski programi za djecu
 • PRENATAL i POSTNATAL*
 • ACTIVE zdravstveni fitness (program terapije pokretom)*

*Ovi programi spadaju u grupne programe, ali za posebne populacijske skupine, osobe s posebnim ograničenjima i potrebom za modifikacijom vježbi te za osobe sa bolnim stanjima i ozljedama.

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni treninzi su treninzi najvišeg standarda, temeljeni na rezultatima dijagnostike te usklađeni s ciljevima klijenta.

U ovom programu potpuno se odgovara preferencijama, osobinama i mogućnostima klijenta.

Klijenta se detaljno podučava, kontrolira i podržava u provedbi svake vježbe te drugim aspektima optimizacije zdravlja i dugovječnosti.

Posebno se preporuča osobama u kineziterapiji, osobama specifičnih trenažnih zahtjeva i ciljeva te osobama kojima treba više inicijalne podrške prilikom ulaska u trenažni program.

Tipovi individualnih trening programa:

 • PILATES na mašinama
 • PILATES na parteru
 • PROGRESSIVE program različitih ciljeva: redukcija potkožne masti, izgradnja mišića, povećanje funkcionalnosti i kondicije, razvoj sposobnosti i dr.
 • TERAPIJA POKRETOM – programi korekcije posture i sanacije bolnih stanja/ozljeda
 • PRENATAL i POSTNATAL
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski program za djecu

Oblici individualnih treninga:

 • Single – jedan klijent s trenerom (1 na 1)
 • Duo – dva klijenta s trenerom (2 na 1)
 • Semi individual – tri klijenta s trenerom (3 na 1)