Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

Igor Blažinčić

Početna > Naš tim > Igor Blažinčić

CEO BODY & MIND, vlasnik Body & Mind franšize

Od 2002. godine radi kao trener u sportu i rekreaciji

 

Od 1990. godine stiće osobno iskustvo u različitim oblicima treninga

 

Od 2008. u različitim tehnikama disanja, meditaciji, vizualizaciji, osobnom rastu i razvoju te drugim tehnikama unapređenja psiho-fizičkog zdravlja

 

Diplomirao je 2007. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i stekao zvanje magistra kineziologije i kondicijskog trenera.

 

Njegov znanstveni rad “Efekti primjene maksimalnih mišićnih kontrakcija agonista i antagonista u izvedbi skleka s odrazom” nagrađen je Rektorovom nagradom za najbolji znanstveni rad 2005. godine. Autor je mnogih znanstvenih i stručnih radova u području kineziologije i kondicijske pripreme sportaša te članaka o zdravom načinu života.

 

Karijeru kondicijskog trenera započeo je tijekom prve godine fakulteta 2001. godine i otad radi u brojnim sportskim klubovima te s nizom košarkaških reprezentativnih selekcija i sportaša kao njihov individualni trener. Široki je spektar sportova iz kojih je radio s profesionalcima: košarka, nogomet, tenis, rukomet, automobilizam, boks, odbojka, hokej.

 

Od 2004. do 2008. bio je kondicijski trener u Hrvatskom košarkaškom savezu. Jednom je pripremao kadetsku reprezentaciju Hrvatske, dva je puta pripremao mušku juniorsku reprezentaciju Hrvatske za europska prvenstva i još dva puta žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske za Europsko prvenstvo.

 

Prvu medalju osvojio je davne 2002. god. kada je sa KK Zagreb i kondicijski trener kadetske ekipe osvojio drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske.

2008. Igor postaje kondicijski trener kadeta i nuniora u NK Zagreb.

 

Košarkašima se bavio i u sezoni 2010./2011., kad je kao kondicijski trener prve momčadi KK Zagreb postao prvak Hrvatske i osvajio Kup Krešimira Ćosića. Sezonu poslije toga s istim klubom obranio je naslov pobjednika Kupa, a momčad je pripremao i za prvu povijesnu sezonu u Euroligi, najjačem klupskom europskom natjecanju.

 

U 2013. godini prešao je u redove KK Cibone, na poziv Nevena Spahije, jednog od mag.cin najtrofejnijih hrvatskih trenera. Cibona te godine osvaja ABA ligu prvi puta u povijesti.

 

Nakon Cibone Igor je prešao u rukomet. Igor je tako postao kondicijski trener Hrvatske rukometne reprezentacije sa kojom je bio na Svijetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj, a istovremeno je bio kondicijski trener rukometnog kluba PPD Zagreb sa kojim je osvojio prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske te drugo mjesto SEHA lige.

 

Od 2019. god. Igor je koordinator kondicijske pripreme košarkaške akademije Cedevita Junior te kondicijski trener seniorske ekipe sa kojom osvaja prvu Hrvatsku ligu te od 2021. god. sudjeluje u HT Premier ligi u kojoj je osvojio drugo mjesto u Kupu Hrvatske.

 

Pohađao je opservacije u NBA klubovima LA Lakers, Toronto Raptors, Atlanta Hawks I Indiana Pacers.

 

S Mirelom Anić kreirao je PROGRESSIVE® Sport Performance sustav treninga i dijagnostike, namjenjen radu u sportu i rekreaciji te edukacijski sustav za izobrazbu trenera.

 

Koautor je jedinstvenog programa na ovim prostorima, MY HEALTH MANAGEMENT programa koji je usmjeren ka unapređenju vitalnosti i dugovječnosti putem posebnih protokola promjene životnog stila, kojima se mijenja okružje i biologija vlastitog tijela.

 

Zajedno sa Mirelom Anić čini jedinstveni trenerski tandem, koji putem svojih različitih specijalizacija i cjelovitog pristupa pomažu sportašima i rekreativcima da optimiziraju svoje zdravlje i realiziraju svoje potencijale.

 

Od 2010. godine koordinator je kondicijske pripreme u Body&Mind Centru kroz koji je prošlo nekoliko stotina sportaša. Trenutačno je pod njegovim nadzorom preko šezdeset profesionalnih sportaša raznih uzrasta i sportova.

 

Igorovo veliko sportsko iskustvo, ljubav prema radu sa sportašima i općom populacijom te dugogodišnji rad na sebi, omogućuje mu da ostavlja trag i pokreće pozitivne promjene sa svima sa kojima radi, pomažući im da uistinu postanu šampioni.

Saznaj više:

Završene edukacije, praksa i opservacije:

Stott Pilates Intensive Matwork

Stott Pilates Intensive Reformer

Dinamic neuromuscular stabilization exercise  (DNS) 1, 2

STRONGFIRST KETTLEBELL

ISSA Sport Nutrition specialist

Load Management by Barca Innovation Hub

LEE TAFT speed and agility course

ANF – Amino neuro frequency therapy course 1

Alchemy Breathwork

Z Health and Performance workshops

Krav Maga trenerski seminar

Dr. Joe DIspenza Intensive Workshop

BUTEYKO Certificirani Instruktor (BUTEYKO ADVANCED INSTITUTE)

Mini MBA – upravljanje u krizi by ZŠEM

  • Od 1990 godine osobnog iskustva u različitim oblicima treninga: košarka, boks, body building, Krav Maga, yoga, Pilates, DNS, Kung Fu
  • YOGA u svakodnevnom životu
  • Opservacije u NBA klubovima

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.

Želiš li suputnika na putu prema zdravom tijelu i umu?

Na pravom si mjestu. Saznaj među prvima novosti Body & Mind Health Performance Centra za zdravo tijelo i zdrav um.

Jesi li sportaš ili rekreativac?