Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

Pilates mašine

Početna > Trening > Rekreacija > Stott pilates > Pilates mašine

Trening na Pilates mašinama predstavlja najcjelovitiji i najučinkovitiji trenažni sistem današnjice. Kontinuiranim treningom na Pilates mašinama uz stručno vodstvo optimiziraju se funkcionalne sposobnosti čovjeka te postiže vrhunska forma i performanse.

reformer

Reformer

Osnovna Pilates sprava je Reformer. Specifična je po pokretnoj podlozi, oprugama opterećenja te drugim dodacima. Nestabilna baza oslonca potiče mišiće na kvalitetniju aktivaciju, a opruge pritom osiguravaju povoljno opterećenje čime upotpunjuju izazov vježbi. Kroz više od stotinu vježbi i varijacija koriste se različite mogućnosti pozicioniranja tijela na spravi. Tako se kroz ležeće, sjedeće, klečeće i stojeće pozicije, sa manjom ili većom bazom oslonca zadovoljavaju načela propriocepcije, jača stabilnost core-a (centra tijela) te se pospješuje kontrolirana periferna mobilnost.

 

Reformer je omiljen u muškoj i ženskoj populaciji jer osigurava optimalno opterećenje, utječe na povećanje snage i fleksibilnosti te daje brze rezultate u povećanju mišićnog tonusa cijelog tijela. Posebno se preporuča u kineziterapiji, kondicijskoj pripremi i rekreaciji s ciljem prevencije ozljeda, korekcije mišićnog disbalansa, povećanja mobilnosti i stabilnosti te reedukacije kretanja.

cadilac

Cadillac

Cadillac je Pilates sprava prepoznatljiva po svojoj stabilnoj bazi oslonca te po visokom metalnom okviru kojega čine “vertikle” i “horizontale”. Svojim oblikom podsjeća na veliki krevet, a neki ga tako i nazivaju. Ipak, Cadillac je specifičan po svim dodacima kao što su različite opruge, metalne i drvene šipke te platnene trake. Svi ti dodaci osiguravaju različite otpore i uporišta pri izvođenju vježbi snage, gipkosti, koordinacije i balansa za cijelo tijelo.

  

Na ovoj se spravi vježbe izvode stojeći, ležeći, sjedeći, klečeći, no njatraktivnije su one koje se izvode “viseći” na trapezu. Zbog stabilne baze i posebnih dodataka, Cadillac ima veliku primjenu u rehabilitaciji. Njegove visoke vertikale, trapez i viseće trake omogućuju izvođenje izrazito zahtjevnih vježbi koje uvelike podsjećaju na gimnastiku i takve su namijenjene profesionalcima.

springwall

Spring wall

Spring Wall je Pilates sprava novijeg datuma, koju je na tržište izbacio Stott Pilates® unazad par godina. Specifična je po stabilnoj, vertikalnoj drvenoj podlozi, postavljenoj na zidu, sa koje se povlače opruge različitih otpora, namijenjene jačanju cjelokupne muskulature tijela. Kako se radi o direktnom otporu, bitna je kontrola i preciznost svih pokreta. Zbog svoje jednostavnosti i efikasnosti, omiljena je među pripadnicima muškoga spola.

 

Na ovoj spravi se izvode vježbe za cijelo tijelo i to ležeći, sjedeći, klečeći i stojeći, a može se kombinirati sa drugim Pilates spravama i rekvizitima. Ima veliku primjenu u rekreaciji i kondicijskoj primjeni sportaša.

v2max

V2 MAX™

Više uskoro

rsz_1sp_equipment-19_72pi-rgb

Barrels

Više uskoro

Povezane podstranice iz kategorije

750_4624

Individualni treninzi

Body & Mind temelji svoj sustav na individualnom i cjelovitom pristupu visokog standarda.

750_4376

Grupni treninzi

Individualni način rada nam omogućuje korištenje svih naših znanja i vještina, kao i potpunog personaliziranja...

Pilates mašine

Trening na Pilates mašinama predstavlja najcjelovitiji i najučinkovitiji trenažni sistem...

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.

Želiš li suputnika na putu prema zdravom tijelu i umu?

Na pravom si mjestu. Saznaj među prvima novosti Body & Mind Health Performance Centra za zdravo tijelo i zdrav um.

Jesi li sportaš ili rekreativac?