TEST DESKTOP

„Nakon 10 treninga osjećat ćete se bolje, nakon 20 treninga izgledat ćete bolje, a nakon 30 ćete imati kompletno NOVO TIJELO!“
J.H.Pilates

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN

TEST MOBILE head

„Nakon 10 treninga osjećat ćete se bolje, nakon 20 treninga izgledat ćete bolje, a nakon 30 ćete imati kompletno NOVO TIJELO!“
J.H.Pilates

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN

pilates-new

SUSTAV KOJI POMLAĐUJE I OZDRAVLJUJE

PILATES

Želite li treningom unaprijediti zdravlje svoje kralježnice i svih zglobova, lijepo oblikovati i tonirati mišiće cijelog tijela, povećati svoju fleksibilnost i jakost te se kretati s lakoćom, onda je ovo program za vas.

Jedna od najcjelovitijih, a svakako i najposebnijih metoda današnjice jest Pilates koji se primjenjuje u terapiji, rekreaciji i vrhunskom sportu.

Pilates čini tijelo jakim, a fleksibilnim, daje važnost disanju, preciznom kretanju i kontroli pokreta. Pilates tonira i definira mišiće cijelog tijela bez povećanja njihovog volumena čemu doprinosi rad s oprugama. Pilates je sigurno jedna od metoda koja najviše pozornosti daje snaženju i toniranju mišića trbuha, leđa i zdjelice.

U svom suvremenom obliku sadrži više tisuća različitih vježbi na parteru i na posebno dizajniranim Pilates spravama. Taj raspon vježbi omogućava veliku primjenjivost metode za osobe različitog nivoa treniranosti, ciljeva i mogućnosti.

PILATES METODE U BODY & MIND CENTRU

STOTT PILATES®

STOTT PILATES® je najcjenjenija internacionalna škola suvremenog Pilatesa sa sjedištem u Torontu. Izgrađena je na principima klasičnog učenja i nadograđena novim saznanjima iz biomehanike i spinalne rehabilitacije. Naglasak ove metode je na očuvanju prirodnih krivulja kralježnice, stabilizaciji centra tijela i ramenog obruča, neutralnom pozicioniranju zglobova te pravilnom disanju.

STOTT PILATES® je začetnik suvremenog pristupa Pilatesu baziranog na znanosti, a usmjerenog na potrebe čovjeka današnjice. Pokriva više tisuća vježbi kojima želi odgovoriti različitim posturama, različitim ciljevima i intenzitetima. Osim u rekreaciji, zbog svojih suvremenih biomehaničkih principa te niza varijacija vježbi, najviše se primjenjuje u terapiji bolnih stanja i ozljeda te je omiljena metoda fizioterapeuta.

PROGRESSIVE PILATES®

PROGRESSIVE PILATES® nastao je 2000. godine na učenjima suvremenog Pilatesa. Autorska je metoda Body & Mind-a u kojoj je došlo do spoja Pilatesa s drugim aspektima funkcionalnog treninga. Ova metoda počiva na posebnim principima progresije, integrira mnogo vježbi u vertikalnoj poziciji, promjenu tempa vježbi te različite rekvizite kao što su bučice, girje, gume, šipke, BOSU lopte itd.

Upravo zato što pruža više intenziteta i izazova vježbačima te zato što je iznimno zanimljiva, omiljena je rekreativcima i sportašima, a posebno onima koji vole dinamičnije treninge.

U Pilatesu od 2000.godine!


Jeste li znali da je naša Mirela Anić jedna od začetnica Pilatesa na ovim prostorima, pionir suvremenog učenja i vodeći Pilates edukator? Od 2004. godine educirala je više stotina trenera iz cijele regije te je održala mnoge edukacije u zemljama EU.

Mentorirana od strane lidera Pilates svijeta, unijela je u metodu svoje duboko promišljanje, otvoren um i čistu namjeru da sa strašću prenese svoja znanja i poduku na sve svoje klijente, studente i svoj tim. Body & Mind je ponosan na svoje iskustvo u Pilatesu te legitimitet koji uživa zbog rada i dostignuća Mirele Anić.

Svima vama to je garancija za Pilates trening najvišeg standarda!

GRUPNI PROGRAM

Treninzi u grupama odvijaju se u malim trenažnim skupinama od 6 do 8 polaznika.
Male grupe omogućuju veću individualizaciju programa unutar iste skupine. Treninzi grupa programiraju se s ciljem postizanja konkretnih rezultata za određeni period, poštujući sastav grupe, razinu sposobnosti i mogućnosti klijenata unutar grupe. I unutar grupnih programa pazi se na kvalitetu podučavanja i kontrole izvođenja vježbi svakog sudionika te se nastoji odgovoriti individualno specifičnim zahtjevima klijenata unutar grupe.

Najbolji dio treninga u grupi je motivacijska atmosfera, veselje i pozitivizam koji su važan pokretač u kontinuiranoj brizi za zdravlje i vrhunsku formu.
Preporuča se osobama s ranijim iskustvom u treningu i osobama bez ograničenja, izuzev grupnih Prenatal i Active programa.

Tipovi grupnih trening programa:

 • PILATES na mašinama (dominantno na Reformeru)
 • PILATES na parteru (MATWORK)
 • PROGRESSIVE funkcionalno – kondicijski program
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski programi za djecu
 • PRENATAL i POSTNATAL*
 • ACTIVE zdravstveni fitness (program terapije pokretom)*

*Ovi programi spadaju u grupne programe, ali za posebne populacijske skupine, osobe s posebnim ograničenjima i potrebom za modifikacijom vježbi te za osobe sa bolnim stanjima i ozljedama.

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni treninzi su treninzi najvišeg standarda, temeljeni na rezultatima dijagnostike te usklađeni s ciljevima klijenta.

U ovom programu potpuno se odgovara preferencijama, osobinama i mogućnostima klijenta.

Klijenta se detaljno podučava, kontrolira i podržava u provedbi svake vježbe te drugim aspektima optimizacije zdravlja i dugovječnosti.

Posebno se preporuča osobama u kineziterapiji, osobama specifičnih trenažnih zahtjeva i ciljeva te osobama kojima treba više inicijalne podrške prilikom ulaska u trenažni program.

Tipovi individualnih trening programa:

 • PILATES na mašinama
 • PILATES na parteru
 • PROGRESSIVE program različitih ciljeva: redukcija potkožne masti, izgradnja mišića, povećanje funkcionalnosti i kondicije, razvoj sposobnosti i dr.
 • TERAPIJA POKRETOM – programi korekcije posture i sanacije bolnih stanja/ozljeda
 • PRENATAL i POSTNATAL
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski program za djecu

Oblici individualnih treninga:

 • Single – jedan klijent s trenerom (1 na 1)
 • Duo – dva klijenta s trenerom (2 na 1)
 • Semi individual – tri klijenta s trenerom (3 na 1)