Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

Metode rada

Početna > Terapija > Metode rada

Temeljne metode rada u rehabilitaciji

Terapeutski STOTT Pilates

Terapeutski Pilates suvremeni je Pilates pristup, temeljen na učenjima Jande, Hodgesa, D. Lee, Richardsona, McGilla, Kendalla, Sahrmanna, Shirley, Hidesa i drugih a koji nudi neiscrpan repertoar modificiranih vježbi te prevencijskih i kineziterapijskih protokola.

Terapeutski Pilates je visoko specijalizirano područje Pilatesa koje pokriva detaljnu posturalnu i funkcionalnu dijagnostiku lokomotornog sustava. Ujedno sadrži posebne protokole ispitivanja i tretiranja različitih stanja (bolesti i ozljeda). Uvodi se nakon odrađene standardne fizikalne terapije, u suradnji sa nadležnim liječnikom i fizioterapeutom, a na temelju ukupne anamneze. Neovisno o uzroku i sadržaju disfunkcije, terapeutski Pilates pristupa tijelu integracijski, što ga razlikuje od klasičnih izolacijskih pristupa rehabilitaciji. Tako će se na primjeren način uključiti svi segmenti tijela, uz posebnu brigu i stabilizaciju bolnih regija.

 

Program je osmišljen na način da korigira sve funkcionalne nodostatke tijela na siguran način te uspostavi pravilne kretne obrazce, a oni će se odraziti u svakodnevnim aktivnostima, hodanju, sjedenju, stajanju itd. Takvim se funkcionalno-integracijskim pristupom rješava ne samo bol i uzrok boli, već se eliminiraju uvjeti daljnjih progresija i novih ozljeda. Svaki klijent rehabilitacijskog i post-rehabilitacijskog programa prolazi individualnu edukaciju koja među ostalim uključuje kratki program posebnih vježbi za rad kod kuće te posebne upute o povoljnim načinima kretanja u svakodnevnim aktivnostima.


Primjena ukupnosti Pilates sprava i rekvizita te ovlaštenost (posjedovanje posebne licence za rad sa ozljeđenima i posebnim populacijskim skupinama) i specijalističko znanje trenera, nužan su uvjet učinkovitosti ovog programa. Personalizacija, a s njom u vezi, rad u individualnom programu jedini su mogući način za terapeutski Pilates.

DINAMIC NEUROMUSCULAR STABILIZATION / DNS

Praška škole rehabilitacije i manualne medicine nasljeđe je velikih čeških neurologa i fizijatara 20. stoljeća, Václav Vojta, Karel Lewit, Vladimir Janda. Na temelju njihovih spoznaja iz područja neuro-motoričkog razvoja i principa rehabilitacije, njihov je učenik prof. Pavel Kolar sazdao novu generaciju kliničkih protokola sa ciljem optimizacije sustava za kretanje. Taj novi rehabilitacijski pristup, danas jedan od najpriznatijih u svijetu rehabilitacije, zove se Dinamička neuromuskularna stabilizacija ( DNS).

 

DNS se temelji se na neuro-razvojnim aspektima motoričke kontrole, a ima za cilj otklanjanje različitih oblika disfunkcija i kompenzacija te uspostavljanja efikasnih kretnih obrazaca. Naime u najranijim fazama razvoja djeteta, živčani sustav kreira motorički program koji kontrolira posturu, hodanje i sveukupno kretanje. Kroz život, kao posljedica djelovanja različitih sila, loših habitualnih obrazaca te drugih čimbenika, ta se najranija motorička razvijenost gubi te se povoljni obrasci kretanja zamijenjuju nepovoljnima. Sve to rezultira lošom posturom, neekonomičnim kretanjem, smanjenoj razini energije a na kraju i kroničnim bolovima i ozljedama.

 

Stoga DNS primjenjuje specifične kretnje koje pripadaju određenoj fazi neuro-motoričkog razvoja, kroz koje reeducira temeljne obrasce kretanja, otklanjajući sve slojeve kompenzacija i uzroka ozljeda ili bolnih stanja.

 

Osnovni fokus DNS metode je stabilizacija trupa kroz korektan mehanizam disanja uz kreiranje intra-abdominalnog tlaka. Pri tome se stvaraju uvjeti za funkcionalno centriranje svih zglobova te okolnosti u kojima ekstremiteti mogu razviti svoju optimalnu i sigurnu pokretljivost.

 

DNS metoda obuhvaća specifične dijagnostičke, terapijske i trenažne protokole namijenjene rehabilitaciji, post-rehabilitacij te trajno modificiranim kineziterapijskim programima.

stott pilates

NEUROKINETIC THERAPY / NKT

NeuroKinetic Therapy je inovativan i sofisticiran sustav dijagnostike i terapije, kojim se tretira uzrok disfunkcije a ne simptomi. NKT je sustav korekcije kretanja koji se obraća disfunkcionalnim kretnim obrascima pohranjenima u mozgu.


Specifičnim sustavom procijene, analize i sinteze te manualnim mišićnim testovima, pronalazi uzroke, makar isti bili skriveni duboko u slojevima nekorektne motoričke kontrole.

 

Nakon utvrdjivanja uzroka, NKT primjenjuje tehnike opuštanja i aktiviranja kako bi se osnažili povoljni motorički obrasci. Na taj se način reprogramira motorički program, uklanja uzrok kroničnih i akutnih boli te uspostavlja kvalitetno i ekonomično kretanje.

NKT metoda se lako kombinira sa drugim komplementarnim metodama u dijagnostici i rehabilitaciji a često je upravo ona ključna u razumijevanju uzroka.
Ovaj sustav kreirao je genijalni David Weinstock.

AMINO NEURO FREQUENCY THERAPY / ANF

ANF jedinstvena je tehnologija i terapijska metoda kojom se tretiraju različite vrste disfunkcija, sistemskih problema te kroničnih i akutnih boli. Temelji se na primjeni posebnih ANF diskova/flastera “nabijenih” frekvencijom. ANF flasteri apliciraju se izravno na kožu i aktiviraju se toplinom tijela. Oni tada prenose jedinstveni raspon frekvencija kroz neurone u tijelu te putem živčanog sustava započinju proces samoiscjeljenja i samoregulacije. Ova tehnologija djeluje izravno na staničnoj razini, stoga je učinak liječenja mnogo brži i ima izvanredne trajne rezultate. ANF terapija ne zahtijeva korištenje lijekova ili kemikalija.

 

ANF terapija primjenjuje se kod fibromijalgije, bolova u leđima, bolova u mišićima i zglobovima, migrene, nesanice, alergije, astme, različitih problema sa kožom te mnogim drugim problemima i bolnim stanjima.

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.

Želiš li suputnika na putu prema zdravom tijelu i umu?

Na pravom si mjestu. Saznaj među prvima novosti Body & Mind Health Performance Centra za zdravo tijelo i zdrav um.

Jesi li sportaš ili rekreativac?