Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

Terapija sportskih ozljeda

Početna > Sport > Terapija sportskih ozljeda
750_5015

Terapija sportskih ozljeda u Body & Mind-u provodi se uz udruženi rad fizioterapeuta, kineziterapeuta i kondicijskih trenera. Specifičnost je našeg rada interdisciplinarni pristup koji sinergistički pristupa svakom treningu te programiranju programa u cijelosti. Programiranje se vrši temeljem provedene dijagnostike i analize, a sa ciljem sanacije ozljede, povratka opće i sportske funkcije. Odrednice naših terapijskih programa u sportu su inteligentnost programiranja, cjelovitost i funkcionalnost i upravo u načinu njihova kreiranja te u samoj provedbi leži naša posebnost.

 

Terapijski programi u našem su studiju indvidualizirani te su temeljeni na ulaznoj anamnezi i dijagnostici. Kako u dijagnostici, tako u terapiji, koristimo više različitih metoda, ovisno o individualnim potrebama i motoričkom statusu klijenta. Neke od osnovnih metoda rada u kineziterapiji u Body & Mind Studiju su: terapeutski STOTT PILATES, Dynamic Neuromuscular Stabilization metoda (DNS), NeuroKinetic Therapy metoda (NKT), Fascial Therapy, Immaculate Dissection metoda (ID), Amino Neuro Frequency Therapy metoda (ANF), Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (IASTM), elektrostimulacija, kineziotaping itd.

 

Sportska terapija u Body & Mind studiju može biti program pripreme za operaciju (preoperativna terapija) ili postoperativna terapija.

 

Naši terapijski programi u sportu uključuju vježbe za smanjenje mišićnog disbalansa, korekciju globalnih motoričkih obrazaca, sanaciju uzroka ozljede ali i čišćenje specifične sportske tehnike u službi prevencije i poboljšanja performansi. Na poseban način povezujemo terapiju sa kondicijskom pripremom, što rezultira dugotrajnim pozitivnim rezultatima za zdravlje ali i sportsku izvedbu sportaša.

Jedna od posebnosti Body & Mind-a je Transition Training Protocol– tranzicijski program koji na inteligentan i siguran način spaja rehabilitaciju ozljede i kondicijski trening, implementirajući principe rehabilitacije u prvu fazu kondicijske pripreme. Sa ovim jedinstvenim protokolom, koji se posebno dizajnira s obzirom na konkretan sport i ozljedu sportaša, dobivamo čišći prijelaz u kondicijski trening te stvoramo dobre uvjete za siguran i progresivan razvoj sposobnosti.

 

Body & Mind terapiju u sportu čine:

 

  • Kinesiotaping
  • Manualna terapija
  • Miofascijalna terapija
  • Sportska masaža
  • Elektrostimulacija
  • Aktivacija i opuštanje mišića te učenje korektnih kretnih obrazaca
  • Neuromišićni trening kroz DNS, STOTT PILATES, NKT, YOGA vježbe
  • Amino Neuro Frequency Terapy tehnologija / ANF

 

Ako i vi želite na siguran način sanirati svoju ozljedu, prijeći u kondicijski trening uz sve potrebne modifikacije i korekcije te postići svoju vrhunsku sportsku formu, obratite nam se sa povjerenjem.

Povezane podstranice iz kategorije

Treninzi "na daljinu"

DISTANCE PROGRESSIVE® naša jedinstvena usluga treniranja “na daljinu”, namijenjena svim vrhunskim sportašima i sportskim udruženjima/klubovima...

Sportska dijagnostika

Dijagnostika je temelj planiranja i programiranja svakog treninga i samo uz pomoć nje možemo saznati razinu sposobnosti kod sportaša...

Pilates u kondicijskoj pripremi

Pilates metoda, izvorno zvana kontrologijom, predstavlja inteligentan sustav vježbi koji je danas sastavni dio mnogih rekreacijskih i rehabilitacijskih programa...

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.

Želiš li suputnika na putu prema zdravom tijelu i umu?

Na pravom si mjestu. Saznaj među prvima novosti Body & Mind Health Performance Centra za zdravo tijelo i zdrav um.

Jesi li sportaš ili rekreativac?