Grupni treninzi

Početna > O nama > Grupni treninzi
750_4496

Body & Mind temelji svoj sustav na individualnom i cjelovitom pristupu visokog standarda. Individualni način rada nam omogućuje korištenje svih naših znanja i vještina, kao i potpunog personaliziranja, što uvelike utječe na efikasnost i dosege istih. Naši vrhunski treneri, zajedno s drugim stručnjacima, koncipiraju, provode i valoriziraju individualne programe. Na samom se početku rada s klijentom provodi individualno upoznavanje s njegovim ciljevima, te niz PROGRESSIVE testova koji uključuju: mjerenje antropoloških karakteristika, testiranja statičke i dinamičke posture, te testovi snage i motoričkih sposobnosti.

Sukladno ukupnosti dobivenih informacija formiraju se personalizirani Body & Mind programi te se po potrebi definiraju programi prehrane i suplementacije. Učinkovitosti treninga pogoduje i neposredna interakcija između instruktora i klijenta, u kojoj se postiže veća koncentracija i preciznost klijenta te bolja kontrola i usmjerenost trenera. Program treninga, rezultati i postignuća klijenata bilježe se i ocjenjuju u njihovim osobnim kartonima.

Individualni (privatni) treninzi održavaju se kao privatni (1 osoba) ili polu-privatni (2-4 osobe) treninzi. Sam sadržaj i metodologija treninga određuje se u skladu sa ciljevima i mogućnostima klijenta, a sukladno programskom rješenju trenera. Načelno sva znanja, modaliteti rada i tehnologije, mogu biti uključene u individualne programe. Osim programa na podlogama sa vlastitim tijelom i velikim dijapazonom različitih rekvizita (lopte, polulopte, nestabilne i stabilne baze, slobodni utezi, šipke, obruči, girije, rotacijski diskovi, CORE-X, TRX,…), klijenti individualnih programa u svojim treninzima uvelike koriste sve Pilates mašine i druge fitness trenažere.

Pilates mašine nam daju mogućnost potpunog individualiziranja treninga, jer se adaptiraju točno po potrebi svakog pojedinca, kako u postavkama same mašine, odnosno količine otpora, tako i u odabiru vježbi. Sofisticirane i profesionalne STOTT PILATES® mašine svojim imenom, kvalitetom i modernim izgledom doprinose ekskluzivnosti ovog programa.

Osim u rekreaciji, gdje zdravi reakreativci žele bolje i veće rezultate, individualni treninzi nužni su u post-rehabilitaciji i rehabilitaciji te u kondicijskoj pripremi sportaša. Stoga i ne čudi da individualne treninge vode najkvalificiraniji treneri sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom i kontinuiranom specijalističkom naobrazbom.

Povezane podstranice iz kategorije

onama

Principi rada

Body & Mind Studio pionir je inteligentnog treninga na ovim prostorima. Od početka našeg rada...

750_4376

Individualni treninzi

Individualni način rada nam omogućuje korištenje svih naših znanja i vještina...

Pilates mašine

Trening na Pilates mašinama predstavlja najcjelovitiji i najučinkovitiji trenažni sistem...

GRUPNI PROGRAM

Treninzi u grupama odvijaju se u malim trenažnim skupinama od 6 do 8 polaznika.
Male grupe omogućuju veću individualizaciju programa unutar iste skupine. Treninzi grupa programiraju se s ciljem postizanja konkretnih rezultata za određeni period, poštujući sastav grupe, razinu sposobnosti i mogućnosti klijenata unutar grupe. I unutar grupnih programa pazi se na kvalitetu podučavanja i kontrole izvođenja vježbi svakog sudionika te se nastoji odgovoriti individualno specifičnim zahtjevima klijenata unutar grupe.

Najbolji dio treninga u grupi je motivacijska atmosfera, veselje i pozitivizam koji su važan pokretač u kontinuiranoj brizi za zdravlje i vrhunsku formu.
Preporuča se osobama s ranijim iskustvom u treningu i osobama bez ograničenja, izuzev grupnih Prenatal i Active programa.

Tipovi grupnih trening programa:

 • PILATES na mašinama (dominantno na Reformeru)
 • PILATES na parteru (MATWORK)
 • PROGRESSIVE funkcionalno – kondicijski program
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski programi za djecu
 • PRENATAL i POSTNATAL*
 • ACTIVE zdravstveni fitness (program terapije pokretom)*

*Ovi programi spadaju u grupne programe, ali za posebne populacijske skupine, osobe s posebnim ograničenjima i potrebom za modifikacijom vježbi te za osobe sa bolnim stanjima i ozljedama.

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni treninzi su treninzi najvišeg standarda, temeljeni na rezultatima dijagnostike te usklađeni s ciljevima klijenta.

U ovom programu potpuno se odgovara preferencijama, osobinama i mogućnostima klijenta.

Klijenta se detaljno podučava, kontrolira i podržava u provedbi svake vježbe te drugim aspektima optimizacije zdravlja i dugovječnosti.

Posebno se preporuča osobama u kineziterapiji, osobama specifičnih trenažnih zahtjeva i ciljeva te osobama kojima treba više inicijalne podrške prilikom ulaska u trenažni program.

Tipovi individualnih trening programa:

 • PILATES na mašinama
 • PILATES na parteru
 • PROGRESSIVE program različitih ciljeva: redukcija potkožne masti, izgradnja mišića, povećanje funkcionalnosti i kondicije, razvoj sposobnosti i dr.
 • TERAPIJA POKRETOM – programi korekcije posture i sanacije bolnih stanja/ozljeda
 • PRENATAL i POSTNATAL
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski program za djecu

Oblici individualnih treninga:

 • Single – jedan klijent s trenerom (1 na 1)
 • Duo – dva klijenta s trenerom (2 na 1)
 • Semi individual – tri klijenta s trenerom (3 na 1)