PROGRESSIVE®

Spaja različite trenažne pristupe u jedan, stvarajući jedinstven sustav treninga kojim se prije svega povećava mišićna jakost, snaga, izdrzljivost I kondicija uz očuvanu optimalnu amplitudu pokreta determiniranu dinamičkom posturom vježbača.

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN

TRENIRANJE POKRETA

PROGRESSIVE®

PROGRESSIVE® autorizirana je filozofija i tehnologija treninga. PROGRESSIVE® prije svega podrazumijeva filozofiju treninga koja je zasnovana na neuromišićnoj logici – treniranje pokreta.

Stoga, PROGRESSIVE® direktno utječe na unapređenje motoričke inteligencije, povećanje funkcionalnosti vježbanja, što znači pravilno i slobodno kretanje bez boli, uz što manji utrošak energije. Uzimajući pokret kao osnovnu trenažnu jedinicu neuromišićnog trenažnog sustava, tijelu se pristupa integrativno, maksimizirajući njegove biomehaničke potencijale, te pojačavajući vezu tijela i uma.

PROGRESSIVE® spaja različite trenažne pristupe u jedan, stvarajući jedinstven sustav treninga kojim se prije svega povećava mišićna jakost, snaga, izdrzljivost I kondicija uz očuvanu optimalnu amplitudu pokreta determiniranu dinamičkom posturom vježbača.

PROGRESSIVE® osvještava pokret, učeći vježbača visoko preciznom i ekonomičnom kretanju koje podrazumjeva budnost uma, što izravno povećava sigurnost vježbanja te ga čini optimalnim načinom rada kako u rekreaciji i kondicijskoj pripremi sportaša, tako i u prehabilitaciji i postrehabilitaciji.

prog@2x

VELIK BROJ KOLEGIJA I SPECIJALIZIRANIH RADIONICA

Izobrazba trenera

Edukacijski sistem PROGRESSIVE® -a koncipiran je kroz module (cjeline), od kojih svaki pokriva velik broj kolegija i specijaliziranih radionica. Osim osnovnog modula koji čine fundamentalni sadržaji, PROGRESSIVE® obuhvaća i specijalizacijske module. Posebnost je ovog sistema što sveobuhvatno i sistematski pokriva sve segmente trenerske struke, dajući profesionalnim trenerima sva potrebna znanja i vještine. Ujedno samu esenciju i bogatstvo PROGRESSIVE® edukacije čine praktična predavanja, vođena od strane predavača sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom.

Predavački tim PROGRESSIVE® edukacijskog sistema čini tim visoko educiranih i specijaliziranih trenera, sa kontinuiranom naobrazbom, dugim trenerskim stažom na svojim područjima rada, autorima niza stručnih tekstova i znanstvenih radova. Osim naših rezidencijalnih predavača, ovaj sustav uključuje niz domaćih i stranih vanjskih
suradnika, a koji svojom ekspertizom i jasnoćom predavanja čine ovaj sustav visoko standardiziranim.

Edukacija je namijenjena svim osobnim trenerima, trenerima rekreacije, kondicijskim trenerima, kineziterapeutima te drugim fitness profesionalcima.

Struktura


PROGRESSIVE® spaja različite trenažne pristupe u jedan, stvarajući jedinstven sustav treninga kojim se prije svega povećava mišićna jakost, snaga, izdrzljivost i kondicija uz očuvanu optimalnu amplitudu pokreta determiniranu dinamičkom posturom vježbača.

BODY & MIND ONLINE


Ako želite poboljšati svoje zdravlje i kondiciju, online treninzi su idealno rješenje za Vas. Naši stručnjaci treneri će Vam pružiti savjete i vježbe koje su prilagođene Vašim ciljevima i potrebama. Naše znanje Vam je na raspolaganju 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, tako da imate uvijek pristup kvalitetnom treningu bez obzira gdje se nalazili.

GRUPNI PROGRAM

Treninzi u grupama odvijaju se u malim trenažnim skupinama od 6 do 8 polaznika.
Male grupe omogućuju veću individualizaciju programa unutar iste skupine. Treninzi grupa programiraju se s ciljem postizanja konkretnih rezultata za određeni period, poštujući sastav grupe, razinu sposobnosti i mogućnosti klijenata unutar grupe. I unutar grupnih programa pazi se na kvalitetu podučavanja i kontrole izvođenja vježbi svakog sudionika te se nastoji odgovoriti individualno specifičnim zahtjevima klijenata unutar grupe.

Najbolji dio treninga u grupi je motivacijska atmosfera, veselje i pozitivizam koji su važan pokretač u kontinuiranoj brizi za zdravlje i vrhunsku formu.
Preporuča se osobama s ranijim iskustvom u treningu i osobama bez ograničenja, izuzev grupnih Prenatal i Active programa.

Tipovi grupnih trening programa:

 • PILATES na mašinama (dominantno na Reformeru)
 • PILATES na parteru (MATWORK)
 • PROGRESSIVE funkcionalno – kondicijski program
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski programi za djecu
 • PRENATAL i POSTNATAL*
 • ACTIVE zdravstveni fitness (program terapije pokretom)*

*Ovi programi spadaju u grupne programe, ali za posebne populacijske skupine, osobe s posebnim ograničenjima i potrebom za modifikacijom vježbi te za osobe sa bolnim stanjima i ozljedama.

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni treninzi su treninzi najvišeg standarda, temeljeni na rezultatima dijagnostike te usklađeni s ciljevima klijenta.

U ovom programu potpuno se odgovara preferencijama, osobinama i mogućnostima klijenta.

Klijenta se detaljno podučava, kontrolira i podržava u provedbi svake vježbe te drugim aspektima optimizacije zdravlja i dugovječnosti.

Posebno se preporuča osobama u kineziterapiji, osobama specifičnih trenažnih zahtjeva i ciljeva te osobama kojima treba više inicijalne podrške prilikom ulaska u trenažni program.

Tipovi individualnih trening programa:

 • PILATES na mašinama
 • PILATES na parteru
 • PROGRESSIVE program različitih ciljeva: redukcija potkožne masti, izgradnja mišića, povećanje funkcionalnosti i kondicije, razvoj sposobnosti i dr.
 • TERAPIJA POKRETOM – programi korekcije posture i sanacije bolnih stanja/ozljeda
 • PRENATAL i POSTNATAL
 • POWER FLOW
 • SCHOOL 7 – Sportski program za djecu

Oblici individualnih treninga:

 • Single – jedan klijent s trenerom (1 na 1)
 • Duo – dva klijenta s trenerom (2 na 1)
 • Semi individual – tri klijenta s trenerom (3 na 1)